Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Στρώνει το έδαφος για νέες ανατροπές

Σε νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης, όπως φάνηκε από τη χτεσινή ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις των συντάξεων αφού συνέδεσε το ύψος της σύνταξης με την πορεία της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, εκτός βέβαια και αν υπάρξουν ανατροπές που κανένας τώρα δεν μπορεί να τις προβλέψει, στα ζητήματα της ανεργίας και της ύφεσης».

Οπως προκύπτει από στοιχεία που κατέθεσε στην επιτροπή, οι βεβαιωμένες ανείσπρακτες εισφορές των εργοδοτών προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ και το υπουργείο έχει ήδη ξεγράψει τις μισές από αυτές τις οφειλές αφού αφορούν ανενεργές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Επίσης από τη διασταύρωση στοιχείων του ΙΚΑ και με το ΚΕΠΥΟ προκύπτει ότι σε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων υπάρχει διαφορά στα ποσά για τις ασφαλιστικές εισφορές και τη μισθοδοσία των εργαζομένων που και πάλι προκαλεί απώλεια εσόδων στο ίδρυμα.

Ο Γ. Κουτρουμάνης στην ενημέρωση είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν και νέα στοιχεία για τις λεγόμενες «συντάξεις- μαϊμού» και τα φαινόμενα διαφθοράς στο ΙΚΑ.

Αξιοποιούν τα προβλήματα για νέα μέτρα

Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι όσο θα υπάρχει ανεργία και όσο η λιτότητα θα κρατάει στα σημερινά άθλια επίπεδα τους μισθούς και τις συντάξεις, όσο θα συνεχίζεται η ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων και οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος δε θα αντιμετωπίζονται. Πρόσθεσε δε ότι τα οικονομικά προβλήματα στα Ταμεία αξιοποιούνται για να εφαρμοστούν νέες αντιασφαλιστικές και αντεργατικές πολιτικές.

Σχετικά με τη λεγόμενη διαπλοκή και τις συντάξεις- μαϊμού υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα αυτά είναι αποτελέσματα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και τόνισε ότι οι όποιες αποκαλύψεις δε θα οδηγήσουν σε αύξηση των συντάξεων και των παροχών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικοινωνιακός κουρνιαχτός με τις «μαϊμού» συντάξεις (2012-08-08 00:00:00.0)
Νέα σφαγή πίσω από τα πυροτεχνήματα (2011-04-21 00:00:00.0)
Πανηγυρίζει για τις αντιλαϊκές περικοπές (2011-01-26 00:00:00.0)
Δεδομένο θεωρεί το πετσόκομμα η κυβέρνηση (2011-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ