Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Συνάντηση με τον Ράιχενμπαχ

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα επανδρωθεί από τρεις ξένους ανώτερους εμπειρογνώμονες, στα πλαίσια της λεγόμενης τεχνικής υποστήριξης από την πλευρά των τροϊκανών. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χτεσινή ευρεία σύσκεψη του επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης Χορστ Ράιχενμπαχ με εκπρόσωπους του υπουργείου Δικαιοσύνης υπό τον Μ. Παπαϊωάννου.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης θα δοθεί τεχνική βοήθεια με επιστημονική υποστήριξη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής στην αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τρεις ξένους ανώτερους εμπειρογνώμοντες (senior experts). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το αίτημα για παροχή τεχνικής βοήθειας έχει προσδιοριστεί στην υπόδειξη τριών ξένων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι δε θα αποτελούν μέλη της Επιτροπής αλλά θα είναι ανώτεροι εμπειρογνώμονες που θα επιβοηθούν τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή».

Παράλληλα, κατά τη χτεσινή επίσκεψη του Χορστ Ράιχενμπαχ στο υπουργείο Δικαιοσύνης συζητήθηκε η παροχή τεχνογνωσίας και δοκιμασμένων πρακτικών από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η τεχνική βοήθεια εστιάζεται και στο θεσμό της διαμεσολάβησης, στον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων, ενώ έχει ζητηθεί και η συνεισφορά των εταίρων στον Κώδικα Δικηγόρων, σχετικά με τα ισχύοντα στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ