Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Πετάει... προς τη διάλυση

Στην (και τυπική) διάλυση της οδεύει ολοταχώς η ΠΑΕ ΑΕΚ. Αδιαφορώντας -αν δεν την επιδιώκουν- για την κατάληξη (η οποία συμπαρασύρει την ομάδα) οι επιχειρηματίες/«σωτήρες» της, συνεχίζουν τις τακτικές κινήσεις εξυπηρέτησης των -αντικρουόμενων- συμφερόντων τους. Παρά την περί του αντιθέτου προπαγάνδα, η αιτία όσων βιώνει και η ΑΕΚ δεν είναι (υπαρκτά) λάθη, παραλείψεις, ανικανότητα. Είναι απότοκα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, της αγοραίας αντίληψης, των νόμων της.

Οσα (δεν) έγιναν χθες στη ΓΣ -πριν αναβληθεί- προοιωνίζονται μάλλον διάλυση. Τα μεγάλα χρέη, ο ελάχιστος χρόνος για κάλυψη τους και η στάση των (νυν και πρώην) μετόχων/«σωτήρων», αποτελούν το τρίπτυχο - προαναγγελία του τέλους. Αποκαλυπτικά προσκηνίου και παρασκηνίου, προθέσεων και στόχων είναι αρκετά γεγονότα.

Π.χ. το πινγκ πονγκ ευθυνών, ποιος θα πληρώσει πόσα. Ο νυν μεγαλομέτοχος φρόντισε πρώτα να εξασφαλίσει τη μίσθωση (έναντι 600 χιλ. ευρώ ετησίως) και (όταν γίνει) την πώληση στην «κιτρινόμαυρη» εταιρεία αντί ακαθόριστου αντιτίμου (δηλαδή τελικά κάλυψη τουλάχιστον για το κόστος) του δικής του ιδιοκτησίας προπονητικού κέντρου από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Πλέον δηλώνει αδυναμία καταβολής οτιδήποτε άλλου από «ψίχουλα».

Το ίδιο και οι νυν ή και πρώην «σωτήρες»/συνέταιροί του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδ. Δημητρέλο, οι μέτοχοι είναι «αρνητικοί σε όλα». Καλούν όμως άλλους να πληρώσουν τα χρέη. Οι δε άλλοι επιχειρηματίες/«σωτήρες» ...δεν ακούνε. Περιμένουν να πτωχεύσει η εταιρεία (υποβιβαστεί η ομάδα) για να την πάρουν χωρίς αντίτιμο και χρέη.

Στο μόνο πράγμα που ομονοούν νυν και πρώην επιχειρηματίες/μέτοχοι, νυν και πρώην υπάλληλοι τους/διοικούντες είναι στον εκβιασμό των φιλάθλων. Ποντάροντας στην άδολη αγάπη τους για την ομάδα, τους ζητούν (ουσιαστικά εκβιάζουν) να (ξανα)πληρώσουν για να σωθεί η ομάδα/εταιρεία... Ανοιξαν μάλιστα και λογαριασμό «σωτηρίας» με αιτιολογία κατάθεσης «έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ