Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός σε κάθε καράβι

Να συμβάλουν καθοριστικά στην ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης στα καράβια, σε κάθε χώρο δουλειάς για να σημάνει συναγερμός, γιατί «εκεί θα γεννηθεί το μεγάλο κίνημα που θα σαρώσει την εξουσία του κεφαλαίου» αποφάσισαν χτες οι μηχανικοί στη γενική τους συνέλευση, εξουσιοδοτώντας τη νέα διοίκηση της ΠΕΜΕΝ να πρωτοστατήσει σε αυτή την κατεύθυνση και ταυτόχρονα να εκτιμήσει και να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την εισήγηση της διοίκησης παρουσίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Σ. Τσιμπόγλου με συγκεκριμένα στοιχεία για την πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση που δέχονται οι μηχανικοί, συνολικά οι ναυτεργάτες από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους πολιτικούς του εκπροσώπους, με τη συνενοχή του εργοδοτικού/κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χαρακτηριστικά, οι εγγεγραμμένοι ναυτεργάτες το Φλεβάρη, ακόμα και με αυτά τα αναξιόπιστα στοιχεία του ΓΕΝΕ (καταγράφουν λιγότερο από το ένα τρίτο των ανέργων) έφτασαν στο δραματικό αριθμό των 3.825, όταν το Γενάρη ήταν 3.689! Από αυτούς το ψωροεπίδομα των 295 ευρώ για έγγαμους πήραν οι 1.210 δηλαδή το 68,4% έμεινε χωρίς και αυτό το ψίχουλο, ενώ με την κατάργηση του Οίκου Ναύτου και του ΓΕΝΕ που προωθούνται, τινάζονται στον αέρα συνολικά, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιδόματα. Επιπρόσθετα με την κατάργηση του καμποτάζ που θα έχει ολοκληρωθεί σε 10 μέρες σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις της υπουργού ΑΑΝ Α. Διαμαντοπούλου, «χιλιάδες θέσεις εργασίας για ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα θα καταργηθούν, η ανεργία θα αυξηθεί πια κατακόρυφα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων». Από το κλείσιμο του ΓΕΝΕ σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα «γίνεται προφανές - όπως ανέφερε ο Σ. Τσιμπόγλου - ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η διάλυση και των ελάχιστων δικαιωμάτων των ναυτεργατών, η επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας μέσα και έξω από την Ελλάδα, με την ανάπτυξη σύγχρονων δουλεμπορικών κυκλωμάτων, γεγονός που συνδέεται και με τη ναυτική εκπαίδευση. Να πληρώνουμε για το δίπλωμα, να πληρώνουμε και για το μπάρκο».

Η γενική συνέλευση στο ψήφισμά της ενέκρινε ότι στηρίζει το κάλεσμα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να κηρυχτεί συναγερμός, για να μην περάσει η σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων, για να σχεδιαστούν καλά συντονισμένοι απεργιακοί αγώνες ενάντια σε κάθε μείωση σε μισθούς και μεροκάματα, για συμβάσεις με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ