Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΙΚΑ
Μένει χωρίς κοινωνικούς λειτουργούς!

Χωρίς κοινωνικούς λειτουργούς κινδυνεύει να μείνει το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΥ) του ΙΚΑ, καθώς το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να τους αξιοποιήσει σε διοικητικές θέσεις στα πλαίσια της λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το ΚΠΥ του ΙΚΑ - το μοναδικό δημόσιο κέντρο στη χώρα - λειτουργεί από το 1966 και παρότι κάθε χρόνο δέχεται 5.500 παιδιά και εφήβους των λαϊκών οικογενειών διαθέτει μόλις πέντε κοινωνικούς λειτουργούς. Ασχολείται με περιστατικά που αφορούν μεταξύ άλλων δυσλεξία, κατάθλιψη κτλ. Επίσης κάθε χρόνο προσφέρει στήριξη και σε 6.500 παλιά περιστατικά. Μάλιστα την τελευταία χρονιά παρουσιάστηκε αύξηση της προσέλευσης των περιστατικών κατά 40%, όταν πριν 15 χρόνια τα νέα περιστατικά δε ξεπερνούσαν τα 350.

Κι ενώ πριν τρία χρόνια οι επιστήμονες του Κέντρου είχαν επισημάνει ως αδήριτη ανάγκη τη δημιουργία παραρτημάτων του Κέντρου σε όλη τη χώρα, τώρα η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ετοιμάζεται να πάρει από το ΚΠΥ και τους πέντε κοινωνικούς λειτουργούς στα πλαίσια της «αξιοποίησης του ανθρώπινων πόρων» και του «εξορθολογισμού των δαπανών για την Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ