Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ
Καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες όλης της χώρας οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα στα ταξί, ενόψει της επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματός τους, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών σε συνεργασία με τη συνδικαλιστική πλειοψηφία του κλάδου, μεθοδεύει το πισώπλατο χτύπημά τους.

Συγκεκριμένα, μια σειρά πληροφοριών που «διαρρέονται» το τελευταίο διάστημα αναφορικά και με την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου αλλά και με τις προβλέψεις του, σκοπεύουν να καθησυχάσουν τους αυτοκινητιστές, επιχείρηση στην οποία εμπλέκεται άμεσα η συνδικαλιστική ηγεσία. Με έντεχνο τρόπο, διαδίδουν ότι το νομοσχέδιο δε θα περιλαμβάνει την έκδοση νέων αδειών, ενώ υποστηρίζουν ότι πολύ πιθανά θα έρθει προς ψήφιση μετά τις εκλογές και αφού πρώτα ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, όταν αναφερόταν στον αριθμό των ταξί και στις «δυσχέρειες» που θα προκαλούσε η αδειοδότηση και νέων οχημάτων, φρόντιζε να περιορίζει το ζήτημα μόνο στα τετραθέσια και μόνο στην περιφέρεια Αττικής.

Οπως και να 'χει το πράγμα, επειδή όλα είναι πιθανά ακόμη και η άρον - άρον κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στον κλάδο εφιστούν την προσοχή στους συναδέλφους τους, καθώς η πολιτική παράδοσης του επαγγέλματός τους στις μεγάλες εταιρείες είναι παρούσα και δεν αλλάζει με τις αλλαγές στον υπουργικό θώκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ