Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Συνομιλίες με ΕΕ

ΣΚΟΠΙΑ.-- Διάλογο «υψηλού επιπέδου» με την ΕΕ εγκαινίασαν χτες στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι και ο επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φούλε, με τον τελευταίο να διευκρινίζει ότι οι συνομιλίες αυτές δεν υποκαθιστούν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πρόοδο στην επίλυση της διένεξης Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία της χώρας.

Ο διάλογος μεταξύ ΕΕ και Σκοπίων καλύπτει πέντε θεματικές ενότητες που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης, την εκλογική νομοθεσία και τη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς.

Σε ερώτηση αν στη συνάντηση που είχε με τον κ. Γκρούεφσκι εξετάσθηκε και η εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ. Φούλε απάντησε ότι οι συνομιλίες αφορούσαν τις μεταρρυθμίσεις στην ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι ο διάλογος «υψηλού επιπέδου» και περιορισμένης διάρκειας αποτελεί μια νέα «σημαντική» μορφή συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταλήγοντας ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ παραμένουν πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ