Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«902 TV»
Γυναικείες φωνές: Λιζέτα Καλημέρη

Eurokinissi

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις γυναίκες του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού, η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα», που θα μεταδοθεί απόψε στις 21.30 από την τηλεόραση του «902», φιλοξενεί την Λιζέτα Καλημέρη.

Μετρώντας ήδη δύο δεκαετίες στη μουσική της διαδρομή, η ερμηνεύτρια θυμάται το ξεκίνημά της, ερασιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη το 1990, και την πρώτη εμφάνιση στη δισκογραφία, με τους Γιώργο Καζαντζή και Μανώλη Ρασούλη, το 1994. Επίσης, μιλά στον Πάρη Μήτσου για τις επιλογές της, τη στάση της για τη ζωή και τις σημερινές, κατασταλαγμένες απόψεις της σχετικά με το μουσικό τοπίο. Αναφέρεται ακόμα στη δισκογραφία και τις συνεργασίες της με καλλιτέχνες όπως οι Χρίστος Τσιαμούλης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Ορφέας Περίδης, Αντώνης Απέργης, Μιχάλης Χανιώτης, Θωμάς Κοροβίνης και στις μέχρι τώρα αλλά και τις μελλοντικές εμφανίσεις της.

Εκπληξη αποτελεί ο τρόπος που επιλέγει να ερμηνεύσει τα τραγούδια που παρουσιάζονται στο αφιέρωμα: Με τη συνοδεία ενός μόνο μουσικού, του Δημήτρη Λάππα, δεξιοτέχνη στις κιθάρες (δωδεκάχορδη, ηλεκτρική, κλασική) αλλά και το μπουζούκι, που δημιουργεί με την ερμηνεύτρια ατμόσφαιρα μοναδική. Οι δυο τους μας θυμίζουν τραγούδια που έχει πρωτοερμηνεύσει η ίδια, αλλά και κλασικά των Χρήστου Νικολόπουλου, Ελένης Βιτάλη, Δημήτρη Λάγιου, Σταύρου Κουγιουμτζή, Βαγγέλη Κορακάκη, Απόστολου Καλδάρα, Πάνου Γαβαλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ