Κυριακή 25 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Ευρωπαία η Toyota

Νέα μονάδα παραγωγής δημιούργησε η Toyota στη βόρεια Γαλλία, η οποία μάλιστα ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της. Από τις νέες εγκαταστάσεις παρήχθησαν ήδη τα πρώτα ευρωπαϊκά Toyota Yaris και στην εταιρία ευελπιστούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την αυξημένη ζήτηση. Στο εργοστάσιο της Velenciennes απασχολούνται ήδη 1.000 εργαζόμενοι που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ανέλθει στους 1.500, ενώ η πρόβλεψη για πλήρη παραγωγικότητα είναι 2.000 εργαζόμενοι.

Με «φουλ γκάζι» λοιπόν το νέο εργοστάσιο θα 'χει παραγωγική δυνατότητα 150.000 μονάδων ετησίως, ενώ το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 609,8 εκατ. ευρώ. Το νέο εργοστάσιο ανταποκρίνεται στις υψηλότερες προδιαγραφές που μας έχει συνηθίσει η Toyota, η οποία προβλέπει όχι μόνο τη διαδικασία παραγωγής αλλά και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών.

Με τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου, στα οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, οριοθετήθηκαν και οι ευρωπαϊκοί στόχοι της Toyota που είναι οι 800.000 μονάδες έως το 2005, που αντιστοιχούν σε 5% του συνόλου των πωλήσεων. Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι τα δύο ευρωπαϊκά τους εργοστάσια θα καλύψουν το 50% της ζήτησης. Η επιλογή του Yaris βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού εκτός του τίτλου του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2000» κατέκτησε και τις καρδιές 195.000 Ευρωπαίων αγοραστών τη χρονιά που μας πέρασε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ