Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησης

ΧΑΓΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Τελικά, φαίνεται πως οι φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ για την πρώην Γιουγκοσλαβία βλάπτουν σοβαρά την υγεία των Σέρβων κρατουμένων, καθώς σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Σερβίας Ζόραν Στάνκοβιτς όλοι οι Σέρβοι κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου που κρατούνται «είναι σε κακή κατάσταση υγείας»!

Εκτός από τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS),Βόισλαβ Σέσελι, που τον περασμένο Γενάρη υποβλήθηκε σε εγχείρηση εμφύτευσης καρδιακού απινιδωτή, σε κακή κατάσταση υγείας είναι ο πρώην διοικητής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Ράτκο Μλάντιτς και οι Γιόβιτσα Στάνισιτς, Βλάντιμιρ Λαζάρεβιτς, Νεμπόισα Πάβκοβιτς, Ντράγκολιουμπ Οϊντάνιτς.

Ο Στάνκοβιτς σημείωσε, μιλώντας σε εκπομπή του κρατικού σερβικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «RTS», ότι ειδικά όσοι κρατούμενοι υποφέρουν από καρδιολογικά προβλήματα βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται και από τη χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων που υπάρχουν στις αίθουσες του δικαστηρίου και τα οποία προκαλούν παρεμβολές επηρεάζοντας δυσμενώς τη λειτουργία π.χ. του απινιδωτή του Βόισλαβ Σέσελι.

«Αν ο Σέσελι τηρεί άκαμπτη στάση και θέλει να συνεχίσει την παράθεση επιχειρημάτων, εκεί είναι και ο δικαστής που πρέπει να ζητήσει έκθεση από ειδικούς που θα πουν αν είναι σε θέση ή όχι να συνεχίσει την υπεράσπισή του» είπε ο Στάνκοβιτς, τονίζοντας ότι ενημερώνει καθημερινά τη σερβική ηγεσία για την πορεία της υγείας του Σέσελι.

«Αν μία μέρα αναλυθεί η παροχή φροντίδας υγείας στους Σέρβους και στους υπόλοιπους κρατούμενους στις φυλακές του ICTY, κάποιος θα πρέπει να δώσει πολλές απαντήσεις και να αναλάβει την ευθύνη... Σε αυτό που δίνεται έμφαση είναι ότι τέσσερις άνθρωποι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, πέθαναν, αυτοκτόνησαν, αλλά δεν μιλάει κανείς για τον στρατηγό Τζόρτζε Τζούκιτς, ο οποίος πέθανε λόγω λανθασμένης διάγνωσης μεταστατικού καρκίνου», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ