Κυριακή 18 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συμβαίνουν...

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ: Στον αέρα εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ή πρέπει να κλείσουν ή να μετατραπούν σε Ανώνυμες Εταιρείες. Με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών (άρθρο 11 στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη»), σε περίπτωση που κλείσουν οι σταθμοί το προσωπικό «είναι δυνατό να μεταφερθεί» σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου «ανάλογα με τις ανάγκες του» και «σε θέσεις ειδικότητας εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα». «Αντιδρώντας» η ΠΟΕΣΥ, αποφάσισε να ζητήσει με τη... «διαδικασία του κατεπείγοντος», συναντήσεις με τον υπουργό Επικρατείας Π. Καψή, τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο και το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

ΕΡΤ: Στη συγχώνευση του ψηφιακού καναλιού «Πρίσμα+» με την ΕΤ-1 και το κλείσιμο του επίσης ψηφιακού καναλιού «Σινεσπόρ» προχωρά η διοίκηση της ΕΡΤ από τη Δευτέρα 19 Μάρτη. Το «Πρίσμα+», με προγράμματα με υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ, θα ενταχθεί στην ΕΤ-1, με τη δημιουργία μιας καθημερινής ζώνης από τις 19.00 - 22.00, αλλά μόνο από την ψηφιακή και όχι την αναλογική μετάδοση της ΕΤ-1. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ θα αναμεταδίδεται και από τη συχνότητα της ΕΤ-1, με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα.

«ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ»: Ως εργαζόμενους με «σύμβαση εξαρτημένης εργασίας» αναγνωρίζει σχετική δικαστική απόφαση, όσους αμείβονται με το απαράδεκτο καθεστώς των «Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών». Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Ειρηνοδικείο, κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» στο «enet.gr» της «Χ. Κ. Τεγόπουλος». Το δικαστήριο έκρινε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε «σύμβαση εξαρτημένης εργασίας» κατά την οποία ήταν όλοι τους υποχρεωμένοι να «προσέρχονται στα γραφεία της επιχείρησης, (...) βάσει συγκεκριμένου εβδομαδιαίου προγράμματος, που συγκροτούσε η διεύθυνση, η οποία (...) καθόριζε με εντολές και υποδείξεις και το περιεχόμενο της εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ