Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Σχέδιο για περιορισμό διαδηλώσεων

Μέτρα για την ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας», την ένταση της αστυνόμευσης, αλλά και τον περιορισμό των διαδηλώσεων προβλέπει σχέδιο πρότασης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας, όπως παρουσιάστηκε χτες από τον πρόεδρό της Χρ. Πολυζωγόπουλο, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου. Κύριο χαρακτηριστικό των προτάσεων της ΟΚΕ αποτελεί η έντεχνη ταύτιση της παραβατικότητας με τον «παράνομο» μετανάστη και η πρόταση μέτρων αστυνομικού χαρακτήρα για την αντιμετώπισή της αφ' ενός, αλλά και η ποικιλότροπη κρατική ενίσχυση (με ρευστό, φοροαπαλλαγές κ.ά.) του ιδιωτικού κεφαλαίου (στις κατασκευές, το εμπόριο, τον τουρισμό κ.α.) για την ...αλλαγή της όψης του κέντρου.

Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία κλειστών χώρων συγκέντρωσης μεταναστών εκτός Αττικής - «κέντρα πρώτης υποδοχής νεοεισερχόμενων μεταναστών» και «κέντρα κράτησης υπό απέλαση μεταναστών» τα ονομάζει - και ζητά την εφαρμογή του «Σχεδίου Δράσης για το Ιστορικό Κέντρο», το οποίο περιλαμβάνει καθημερινές αστυνομικές περιπολίες, αλλά και επιχειρήσεις - «σκούπα» κάθε εβδομάδα. Προσθέτοντας, βέβαια, ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να εκτελούνται χωρίς «αστυνομική αυθαιρεσία» και με γνώμονα τη «διασφάλιση της νομιμότητας» και «προστασία της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του πολίτη»...

Η ΟΚΕ δε θα μπορούσε να αφήσει έξω από τις προτάσεις της και μέτρα που αφορούν την καταπολέμηση «φαινομένων παραβατικότητας και εγκληματικότητας όταν γίνονται πορείες», υποστηρίζοντας ότι είναι ευθύνη των διοργανωτών των διαδηλώσεων η «διαφύλαξη όλων των προϋποθέσεων προστασίας της περιουσίας των πολιτών, των πολιτισμικών μνημείων και της ελεύθερης πρόσβασης στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης». Παράλληλα παίρνει σαφή θέση υπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων, εισάγοντας την έννοια της «ολιγάριθμης συγκέντρωσης», που κατά την ΟΚΕ δε θα πρέπει να αποκλείει «την ελεύθερη διακίνηση των οχημάτων και των πολιτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνα σχέδια για το κέντρο της Αθήνας (2012-03-24 00:00:00.0)
Καταδικάζει τα μέτρα για το κέντρο (2011-05-18 00:00:00.0)
Μέτρα καταστολής για να ανοίξει χώρος στις μπίζνες (2010-08-25 00:00:00.0)
Αγανάχτηση για τις μεθοδεύσεις (2006-09-09 00:00:00.0)
Οριστική η υποταγή στην Ευρωπαϊκή Ενωση (1995-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ