Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΟΤ
Παραδίνεται σε ιδιώτες δημόσια περιουσία

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Με σαθρά επιχειρήματα, του τύπου πως η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στον τομέα του τουρισμού είναι «σωστή και άγια» και πως οι εργαζόμενοι που αντιδρούν σ' αυτή την πολιτική είναι... «λαϊκιστές», υπεραμύνθηκε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Καλαφάτης την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων που οδηγούν στην εκποίηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Αυτό προκύπτει από τις θέσεις που διατύπωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος - απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή - ισχυρίστηκε πως η ιδιωτικοποίηση του ΕΟΤ είναι επιβεβλημένη, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις «νέες απαιτήσεις»!

Υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής πολιτικής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές έχουν στόχο την αποκέντρωση των υπηρεσιών του ΕΟΤ. Χρυσώνοντας μάλιστα το χάπι της ιδιωτικοποίησης υποστήριξε πως δε θα θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες του ΕΟΤ, για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι «με την αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας»! Ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα περιφρονητικός και προκλητικός απέναντι σε όσους αντιδρούν, λέγοντας πως είναι «λαϊκίστικη αντίληψη ότι οι φουκαράδες οι εργαζόμενοι έχουν παντού και πάντα δίκαιο όταν το κράτος προσπαθεί να κάνει κάποιες τομές που θα βοηθήσουν την τουριστική μας πολιτική».

Προβάλλοντας τις θέσεις του Κόμματος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής υπογράμμισε ότι οι υπουργός δεν είπε τίποτα για την ταμπακέρα, αφού απέφυγε να πει:

  • Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν νομό στον οποίο θα υπηρετήσουν.
  • Τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
  • Τι θα γίνει με την περιουσία του ΕΟΤ για την οποία έχει αρχίσει ήδη το ξεπούλημά της.

«Ηδη, τόνισε ο βουλευτής, έχει οριστεί ειδικός σύμβουλος για να αρχίσει το παζάρι και το ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ και η κυβέρνηση παραδίνει το ψαχνό" της Αττικής, που είναι οι πλαζ και οι μαρίνες στους ιδιώτες.

Η εθνική οικονομία, είπε, θα χάσει δισεκατομμύρια που θα πάνε στην πλουτοκρατία, ενώ χάνεται και ο κοινωνικός χαρακτήρας που είχε ο ΕΟΤ μέχρι σήμερα με την τουριστική του πολιτική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποιος είναι καλύτερος... (2005-11-23 00:00:00.0)
Κυβερνητικό ρεσιτάλ ξεπουλήματος (2002-06-06 00:00:00.0)
Ξεπούλημα μέσω Χρηματιστηρίου (2000-05-18 00:00:00.0)
Ανοχή στα σχέδια ξεπουλήματος (1998-03-12 00:00:00.0)
Το φαγοπότι (1997-04-16 00:00:00.0)
Πουλάω τον ΕΟΤ! (1997-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ