Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Κινητοποιήσεις από το βορρά έως το νότο

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Κινητοποιήσεις για την επανεθνικοποίηση του χαλκού και του ορυκτού πλούτου της χώρας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα ορυχεία και με τη στήριξη λαϊκών οργανώσεων και συνδικάτων από όλη τη χώρα στην Καλάμα, στο κέντρο της ερήμου Ατακάμα στο βορρά της Χιλής, αποκαλούμενη και ως «πρωτεύουσα» των ορυχείων.

Επανεθνικοποίηση που θα αποτελέσει και τον αιμοδότη για την Υγεία, την Παιδεία και τη Στέγαση, χρονίζοντα προβλήματα που μαστίζουν το χιλιάνικο λαό όπως τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Εργαζομένων στον τομέα Χαλκού, Κριστιάν Κουέβας, στην «Πρένσα Λατίνα», σημειώνοντας ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι η ανάκτηση της κυριαρχίας των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού. Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Αντρες Τσάντγουικ, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του ΚΚ Χιλής με αφορμή τις κινητοποιήσεις στην Καλάμα και την παρουσία σε αυτές της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Φοιτητών της Χιλής (FECH) και στελέχους της ΚΝ Καμίλα Βαγιέχο. Επίθεση περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων και προσπάθειας καπελώματος από την Βαγιέχο και το ΚΚ Χιλής που ευθύνονται και για τη «μαχητική ριζοσπαστικοποίηση των νέων της Χιλής»...

Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις στήριξης στον αγώνα των κατοίκων της Αϊσέν, στην Παταγωνία στο νότο της Χιλής, θα πραγματοποιηθούν σήμερα μετά το κάλεσμα της Συνομοσπονδίας Φοιτητών της Χιλής (CONFECH).

Οι διαδηλώσεις γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Αϊσέν αλλά και ενάντια στην κυβερνητική βία και καταστολή με την οποία τον αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα. Οι κάτοικοι της Αϊσέν από το Φλεβάρη βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις για όλα τα λαϊκά προβλήματα, από την Παιδεία, την Υγεία, τους αξιοπρεπείς μισθούς, την ακρίβεια, αλλά και για την ανυπαρξία υποδομών και οδικής σύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ