Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Νέο συλλαλητήριο στις 7 Μάρτη

Συνεχίζουν τον αγώνα επιβίωσης οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Νομού Λέσβου ανακοίνωσε νέο συλλαλητήριο για την Τετάρτη 7 Μάρτη στην προκυμαία Μυτιλήνης, με κεντρικό σύνθημα: «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, δεν πάει άλλο».

Με την ανακοίνωση της ΣΕΑ Ν. Λέσβου:

  • Καλούνται αγρότες, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, για να διεκδικήσουν δυναμικά το δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο τους. «Τα τελευταία χρόνια, τονίζεται στην ανακοίνωση, η αγροτική μας παραγωγή γνωρίζει μια πρωτοφανή κρίση, ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ. Η κρίση αυτή εκφράζεται κύρια με τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων (λάδι, κρέας, γάλα), που, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής, εκμηδενίζουν κάθε πιθανότητα κέρδους για τον παραγωγό. Επειδή η αγροτική παραγωγή αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας του νησιού μας, αλλά και τη μόνη διέξοδο για τη νέα γενιά, χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα, που θα την οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη, προς όφελος των απασχολουμένων σ' αυτήν και γενικότερα της οικονομίας του τόπου μας».
  • Υπογραμμίζεται πως «η ΣΕΑ Αγροτών δεν έχει καμία αυταπάτη ότι μέσα στα πλαίσια της συγκεκριμένης πολιτικής μπορεί να δοθεί μια τέτοια προοπτική. Κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο με την πάλη των αγροτών και γενικότερα του λαού του νησιού».

Οσο για το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων, αυτό αφορά κυρίως στην ελαιοκαλλιέργεια, στην κτηνοτροφία και την αλιεία, τρεις ζωτικούς τομείς που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση του εισοδήματος των αγροτών και της οικονομίας της Λέσβου, αφού πάνω από το 60% του ακαθάριστου τοπικού προϊόντος του νησιού προέρχεται από την αγροτική παραγωγή. Στα αιτήματα περιλαμβάνονται, επίσης, η δημιουργία έργων υποδομής, η στήριξη και ουσιαστική αναβάθμιση των συνεταιρισμών, δημόσια κοινωνική ασφάλιση και αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ, καθώς και επιδότηση των μεταφορών εμπορευμάτων και προσώπων από και προς το νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ