Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σταμάτησε η αποκομιδή απορριμμάτων

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πολιτική απαξίωσης και διάλυσης της υπηρεσίας καθαριότητας στο πλαίσιο των σχεδιασμών της να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση. Από χτες τα ξημερώματα τα απορριμματοφόρα του Δήμου παραμένουν ακινητοποιημένα, καθώς στις 20 Μάρτη έληξαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων. Για άλλη μια φορά, με ευθύνη της Διοίκησης Μπουτάρη, οι δρόμοι της πόλης κινδυνεύουν να γεμίσουν από σκουπίδια. Η Διοίκηση προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εργαζόμενους και συγκεκριμένα στο γραφείο διεκπεραιώσεων αυτοκινητιστικών υποθέσεων, όταν είναι γνωστό ότι η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την αρμόδια αντιδημαρχία Οικονομικών.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 3 μηνών, που τα απορριμματοφόρα του δήμου μένουν ανασφάλιστα και οι οδηγοί πιέζονται να τα βγάλουν σε κυκλοφορία με δική τους ευθύνη για τυχόν ατυχήματα, κλπ. Την πρώτη φορά, έμειναν ανασφάλιστα από 1 έως και 20 Γενάρη και η διοίκηση με εκβιασμούς και απειλές, κυρίως σε συμβασιούχους, επέβαλε την κυκλοφορία μέρους του στόλου των οχημάτων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη διοίκηση Μπουτάρη ότι «συνεχίζει το "έργο" της Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου και καθημερινά απαξιώνει και προσπαθεί να διαλύσει την υπηρεσία καθαριότητας, όπως και άλλες υπηρεσίες του Δήμου (ηλεκτρολογικό κλπ.) με μοναδικό στόχο την παράδοσή τους στους εργολάβους, για να θησαυρίζουν μέσω των ανταποδοτικών τελών».

Καλεί τη διοίκηση «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ασφαλιστούν άμεσα όλα τα οχήματα. Να προμηθευτεί άμεσα όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά ώστε να επιδιορθωθούν τα οχήματα για να μην είναι επικίνδυνα. Να μην τολμήσει να ασκήσει δίωξη σε εργαζόμενους για ευθύνες που έχει αποκλειστικά η ίδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ