Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- ΗΠΑ και Ισραήλ διαφωνούν ως προς το ποιο είναι εκείνο το χρονικό διάστημα, που μπορεί να δοθεί χρόνος στο Ιράν για να αποδείξει αν όντως σκοπεύει να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο ή όχι, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ν' αντιδράσει έγκαιρα πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα. Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ, επιβεβαιώνοντας τη σχετική φημολογία για πρώτη φορά αλλά αποφεύγοντας επισταμένα να αναφερθεί στο ενδεχόμενο μονομερούς ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν. Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Ατομικής Ενέργειας, Νταν Μεριντόρ, δήλωνε στο CNN ότι η συνεχόμενη κουβέντα για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα «είναι αντιπαραγωγική. Αν κάποιος θέλει να πυροβολήσει, πυροβολεί, δεν συζητά» φέρεται, κατά το «Ynet», να τόνισε.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Ο σφοδρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών που έπληξε την Τρίτη το νοτιοδυτικό Μεξικό προκάλεσε τον τραυματισμό 13 ανθρώπων και ζημιές σε τουλάχιστον 32.000 κατοικίες, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τις αρχές. Παράλληλα, σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά ΜΜΕ της επαρχίας Τσιάπας, ακριβώς τρία λεπτά πριν την έναρξη του σεισμού είχε ξεκινήσει στην Τούσλα δε Γκουτιέρες τεράστια αντισεισμική άσκηση με τη συμμετοχή 34.000 κατοίκων.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Η Βουλή της Αλβανίας, νωρίς χτες τα ξημερώματα, ενέκρινε νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας «Albpetrol». Το αντιπολιτευόμενο «Σοσιαλιστικό Κόμμα» εξέφρασε τη μερική διαφοροποίησή του σε κάποιες τροποποιήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο αγοραστής της εταιρείας θα εξασφαλίζει και το δικαίωμα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της ΑΟΖ, στην Αδριατική Θάλασσα και το Ιόνιο.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Κάμερες σε όλα τα αστυνομικά τμήματα τοποθετούν οι αρχές του Μπαχρέιν προκειμένου, όπως διατείνονται, να προληφθούν φαινόμενα κακοποίησης κρατουμένων και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βέβαια, δεν τοποθετούνται κάμερες στις πέντε βάσεις των ειδικών μονάδων καταστολής, όπου μεταφέρονται συνήθως οι συλληφθέντες από τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις και όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότερες παραβιάσεις δικαιωμάτων και κακοποιήσεις...

ΑΓΚΥΡΑ.-- Συνεχίστηκαν και χθες οι συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε συνέχεια των διαδηλώσεων για την απαγόρευση του εορτασμού της Κουρδικής Πρωτοχρονιάς. Από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους έξι αστυνομικοί και επτά φερόμενοι ως αντάρτες.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η κυβέρνηση της Αυστραλής πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε χτες ότι θα επιδοτήσει με 275.000.000 αυστραλέζικα δολάρια την αυτοκινητοβιομηχανία «Τζένεραλ Μότορς» προκειμένου να διασφαλιστεί πως θα συνεχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Αυστραλία ως το τέλος της δεκαετίας μέσω της θυγατρικής εταιρείας «Holden».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ