Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ολοι στον αγώνα

Η Επιτροπή Αγώνα αρχίζει σήμερα πλατιά εξόρμηση στους τόπους δουλιάς. Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού στις 14 Μάρτη, στο Πεδίον του Αρεως

Με την προκήρυξη της Επιτροπής Αγώνα στο χέρι, τα μέλη της, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που τη στηρίζουν, αρχίζουν σήμερα την καμπάνια ενημέρωσης στους τόπους δουλιάς, σε εργοστάσια και επιχειρήσεις. Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού έχει κλειστεί για τις 14 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως, ενώ την ίδια μέρα εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και άνεργοι θα διαδηλώσουν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα,Λάρισα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σήμερα τα στελέχη της Επιτροπής Αγώνα θα περιοδεύσουν σε δεκάδες επιχειρήσεις ανάμεσά τους στο τσαγκαράδικο του «Λεμονή» στο Περιστέρι, του «Σαρρή» της Ν. Ιωνίας, στο υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στην οδό Μπενάκη, στο κεντρικό της Πίστεως, στο γκαράζ των ΟΤΑ Αθήνας στην Ιερά Οδό και μαζί με την προκήρυξη θα διακινείται και το υπόμνημα της Επιτροπής με τις υπογραφές, που θα αποσταλεί στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στη Βουλή.

«Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας -υπογραμμίζει στην προκήρυξή της η Επιτροπή - έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και να ορθώσει αγωνιστικό τείχος, απέναντι στην κυβέρνηση και στους βιομηχάνους. Για να είναι όμως αποτελεσματικό το τείχος αυτό, χρειάζεται ο ενωμένος ταξικός αγώνας και η ενεργοποίηση πριν απ' όλα των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός ο αγώνας για να είναι αποτελεσματικός απαιτείται η πιο πλατιά συσπείρωση, η κοινή αγωνιστική δράση με τους αγρότες και τους μικρομεσαίους και ο συντονισμός με συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικά στελέχη που είναι διατεθειμένα να δώσουν τη μάχη, καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν: Για κοινωνική ασφάλιση δημόσια, καθολική και υποχρεωτική, οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης αυτοδιοικούμενους και αυτοδιαχειριζόμενους, μείωση των εισφορών των εργαζομένων και ανάληψη των οικονομικών βαρών από κράτος και εργοδότες, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης σε άντρες και γυναίκες σε μεικτά και βαρέα και αύξηση των συντάξεων.

Στον τομέα της υγείας στόχοι πάλης πρέπει να γίνουν το δημόσιο σύστημα ενταγμένο σε κεντρικό εθνικό σχεδιασμό με λαϊκή συμμετοχή και λαϊκό έλεγχο, η κάλυψη με ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες ολόκληρου του πληθυσμού πλήρως και εφ' όρου ζωής, ενώ ξεχωριστή φροντίδα πρέπει να υπάρχει στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στις οικογένειές τους. Το σύστημα αυτό χρειάζεται να είναι προσανατολισμένο στην πρόληψη και στην προστασία από επαγγελματικές ασθένειες ενώ απαιτείται η δημιουργία κρατικού οργανισμού φαρμάκου με καθετοποιημένη παραγωγή.

Στις σημαίες του αγώνα πρέπει ξεκάθαρα ν' αναγραφεί το αίτημα για πλήρη απασχόληση για όλους, εφαρμογή του 35ωρου, με πενθήμερο, 7ωρο, και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στα ημερομίσθια, αλλά και η κατάργηση των εισφοροαπαλλαγών, των εισφοροδιαφυγών και των εισφοροκανονισμών, μαζί με την καθολική μηχανογράφηση όλων των υπηρεσιών των ταμείων.

«Η κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας δεν είναι ούτε μοιραία ούτε αναπόφευκτη, τονίζει η Επιτροπή Αγώνα. Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο παρατηρούνται σημαντικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, αγροτών και μικρομεσαίων ενάντια στις επιλογές της νέας τάξης πραγμάτων, κόντρα στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και στις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να μην πέσουν στις παγίδες που τους στήνουν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης, να μην εξαπατηθούν να μην πιστέψουν στους μύθους που πλασάρουν με την προπαγάνδα τους. Στόχος αυτής της προπαγάνδας είναι «να τρομοκρατήσουν τα λαϊκά στρώματα, να τα διασπάσουν, να κάμψουν το ηθικό τους, να τα σπρώξουν στη λογική του λεγόμενου εφικτού και του δήθεν ρεαλιστικού, ώστε εύκολα η αντιασφαλιστική θύελλα να σαρώσει ό,τι απέμεινε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ