Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εδωσαν απάντηση στην τρομοκρατία

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συνδικαλιστές που οδηγήθηκαν στο τμήμα μετά από κινητοποίηση στα σούπερ μάρκετ «Μασούτης»

Απάντηση στη συντονισμένη επιχείρηση με την οποία εργοδοσία και κυβέρνηση προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους δόθηκε το περασμένο Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση κινητοποίησης που έγινε έξω από το κατάστημα της «Μασούτης» ενάντια στις απολύσεις πρωτοπόρων μελών της σωματειακής επιτροπής, συνελήφθησαν 6 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας - Τριανδρίας. Η τρίωρη κινητοποίηση που έγινε στο κατάστημα της «Μασούτης» στην Ανω Τούμπα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που έχει προγραμματίσει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων σε καταστήματα της επιχείρησης, με αίτημα την ανάκληση των δύο τρομοκρατικών και εκδικητικών απολύσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης στελέχη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, άλλων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής μοίραζαν προκηρύξεις στους εργαζόμενους - καταναλωτές, τους ενημέρωναν για την εργοδοτική επίθεση, τους καλούσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους εργαζόμενους.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης και ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει, η αστυνομία συνέλαβε 6 συναγωνιστές τους και τους οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, με την πρόθεση να τους κρατήσει μέσα και να τους οδηγήσει στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της «παράνομης βίας».

Αμεσα οργανώθηκε νέα κινητοποίηση, έξω από το ΑΤ Τούμπας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα, μαζί και απλοί άνθρωποι από την περιοχή, που είδαν τη σύλληψη και εξοργίστηκαν, μαζί σαν μια γροθιά, βρέθηκαν να διαδηλώνουν έξω από το ΑΤ «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και να απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Παρέμβαση στην αστυνομία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ και γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και τον βουλευτή Γιάννη Ζιώγα, οι οποίοι απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης σε βάρος τους.

Κάτω από τη δυναμική και μαζική εργατική λαϊκή κινητοποίηση, οι 6 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως κλήθηκαν να απολογηθούν τις επόμενες μέρες, για την κατηγορία της «παράνομης βίας». Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Τούμπας.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ο μοναδικός δρόμος που απέμεινε στη μαύρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στους μεγαλοεργοδότες για να αντιμετωπίσουν την οργή και τους αγώνες των εργαζομένων είναι η ανοιχτή τρομοκρατία και η αστυνομική καταστολή του αστικού κράτους τους».

Σε δική της ανακοίνωση η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης τονίζει: «Αποδεικνύεται πιο έντονα πως το κράτος των μονοπωλίων φτιάχνει νόμους και μέτρα για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, προκειμένου να τρομοκρατηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Δηλώνουμε ακόμη πιο αποφασιστικά ότι δε μας φοβίζουν. Μας ατσαλώνουν στην πάλη μας ενάντια στην τρομοκρατική πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που επιβάλλουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ - κεφάλαιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η διαμαρτυρία ενάντια στην απόλυση της προέδρου του (2024-04-26 00:00:00.0)
Κατέφυγε στην τρομοκρατία (2012-05-02 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις (2011-10-04 00:00:00.0)
Απέλυσε εργαζόμενη που διεκδίκησε τα δικαιώματά της (2009-08-20 00:00:00.0)
Ανάσταση μέσα στα σούπερ - μάρκετ! (2005-04-27 00:00:00.0)
Με συνέπεια στον αγώνα (2000-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ