Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Ασυδοτεί ανενόχλητος

Αρνήθηκε ξανά χτες το πρωί η διεύθυνση της εταιρίας «Φιλίππου Δομικά Υλικά ΑΕ» να επαναπροσλάβει τους 4 απολυμένους συνδικαλιστές που παρουσιάστηκαν στο εργοστάσιο για να προσέλθουν στις εργασίες τους, μετά από επανειλημμένες αποφάσεις δικαστηρίων που δικαίωσαν τους απολυμένους συνδικαλιστές.

Οι 4 συνδικαλιστές προσήλθαν στο εργοστάσιο «Φιλίππου», συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία του ΕΚΘ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Θεόδωρο Κυριακίδη, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αχιλλέα Κωστόπουλο και αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, αποτελούμενη από τους Νίκο Μαλαχιά και Πέτρο Μυλωνά. Οι συνδικαλιστικές αυτές αντιπροσωπείες συνόδευσαν τους απολυμένους συνδικαλιστές για αλληλεγγύη και για να υποστηρίξουν το νόμιμο δικαίωμά τους να προσέλθουν ανεμπόδιστα στην εργασία τους.

Πρόκειται για τους Τραχανά Βασίλειο, πρόεδρο του κλαδικού σωματείου, Ξανθόπουλο Χριστόφορο, Χριστόφορο Αλέκο και Νταουσανίδη Δημήτριο, μέλη της προσωρινής διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου που απολύθηκαν πριν 4 χρόνια, οι τρεις τελευταίοι γιατί προσπάθησαν να ξανασυστήσουν το εργοστασιακό σωματείο και ο πρώτος γιατί συμπαραστάθηκε στους συναδέλφους του στην προσπάθειά τους αυτή. Ολο το διάστημα από την απόλυσή τους οι απολυμένοι συνδικαλιστές έχουν επιδοθεί σε ένα δικαστικό μαραθώνιο, έχουν περάσει από σωρεία δικών για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα στην εργασία τους. Παρά το γεγονός ότι έχουν δικαιωθεί σε όλες αυτές τις δίκες, οι εργοδότες, γνωστοί για την ασυδοσία και τις αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζόμενων, καταπατώντας και αυτές τις δικαστικές αποφάσεις, εξακολουθούν να παρανομούν, χωρίς τα όργανα της πολιτείας να επεμβαίνουν για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ