Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
Εξυπηρετεί την κερδοφορία κατασκευαστικών ομίλων

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο

Ως ένα νομοσχέδιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, προσαρμόζοντας τον νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό στις ανάγκες συγκεντροποίησης και κερδοφορίας των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, καταψήφισε χθες στη Βουλή το ΚΚΕ, το σχετικό νομοθέτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Η συζήτηση επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε χθες και ψηφίστηκε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Οπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θ. Ιγνατιάδης «το νομοσχέδιο συνιστά μέρος της γενικευμένης αντιλαϊκής επίθεσης της συγκυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, σε ό,τι αφορά το δομημένο περιβάλλον και τις κατασκευές». Τόνισε ότι «είναι ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορίας της γης, της κατασκευής και της εκμετάλλευσης των κτιρίων, αφού ενισχύει τις προϋποθέσεις της κερδοφορίας τους και κινείται στην κατεύθυνση της πλήρους απελευθέρωσης της συγκεκριμένης αγοράς από κάθε στοιχειώδη κανόνα προστασίας της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας».

Ειδικά για τις ρυθμίσεις σχετικά με τα κίνητρα δημιουργίας κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον, ο Θ. Ιγνατιάδης τόνισε: «θα μπορούν να τα εφαρμόζουν προνομιακά μόνο οι μεγάλες εταιρείες. Ετσι, θα επωφελούνται πρώτες και σχεδόν αποκλειστικά από τα σκανδαλώδη προνόμια της εντατικής εκμετάλλευσης της οικοδομήσιμης γης που προσφέρει το νομοσχέδιο μέσα από την αύξηση όλων των συντελεστών». Το νομοσχέδιο καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ