Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «EXPRESS PUBLISHING»
Απέλυσε τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Εξόρμηση οργανώνει σήμερα το πρωί στην επιχείρηση το σωματείο

Στην τρομοκρατική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Αθήνας Μάκη Μπίκα, προχώρησε χτες η επιχείρηση «Express Publishing» (εκδίδει ξενόγλωσσα βιβλία και έχει φροντιστήρια) που βρίσκεται στα Ανω Πατήσια. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων που σήμερα το πρωί δίνοντας μια πρώτη απάντηση θα πραγματοποιήσει μαζική εξόρμηση στην επιχείρηση, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης.

Το γεγονός και την άμεση ανάκληση της απόλυσης απαιτούν τα κλαδικά Σωματεία των Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου, καθώς και τα επιχειρησιακά σωματεία «Κωνσταντακάτος», «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία» και «Πράκτικερ». Την περασμένη Δευτέρα το σωματείο προσπάθησε να επιδώσει στην εργοδοσία τα νομιμοποιητικά έγγραφα που επιβεβαίωναν τη συνδικαλιστική ιδιότητα του Μ. Μπίκα, αλλά αρνήθηκε να τα παραλάβει.

Το σωματείο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την απόλυση και υπογραμμίζει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η δράση του ταξικού σωματείου στο χώρο της συγκεκριμένης εταιρείας αποτελούσε κόκκινο πανί για την εργοδοσία. Επιπλέον, η απόλυση αυτή γίνεται σε μια περίοδο «που η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί και δε σταματά πουθενά. Κύριος στόχος της είναι να αποψιλώσει τους χώρους δουλειάς από συνδικαλιστές που αντιπαλεύουν τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων συνολικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ