Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τους εργαζόμενους στη ΜΕΚ και στην ΚΟΝΤΙ

Από την ομιλία στους εργαζόμενους της ΜΕΚ
Από την ομιλία στους εργαζόμενους της ΜΕΚ
Με αναφορά στην έξωση μιας 4μελούς εργατικής οικογένειας από το διαμέρισμα των 52 τετραγωνικών, επειδή δεν έχει να πληρώσει το δάνειο -το πληροφορήθηκε επί τόπου από τον ίδιο τον εργάτη- ξεκίνησε η Αλέκα Παπαρήγα την ομιλία της στους εργαζόμενους του «Ομίλου Λεμονιά», που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΒΕΚ-ΜΕΚ, καθώς απεργούν εδώ και 25 μέρες, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και την άρση της απόφασης της εργοδοσίας για κατάργηση του 8ωρου.

Το ΚΚΕ -επεσήμανε- κάνει ό,τι μπορεί για να λύνονται προβλήματα στους χώρους δουλειάς, αλλά σήμερα αυτό δε φτάνει, απαιτείται γενικευμένος, ενιαίος αγώνας, ενιαία επίθεση για να μπορέσεις ν' αποσπάσεις νίκη. Σήμερα -συνέχισε- η επίλυση των προβλημάτων ενός χώρου δουλειάς κι ενός κλάδου, εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις γενικότερες εξελίξεις. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που πρέπει να το κρατήσετε.

Στη συνέχεια, η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους, μπροστά και στην κάλπη, να σκεφτούν τι έγινε στη χώρα μας ολόκληρη την τελευταία 20ετία. Το πώς αυτό που παρουσιάστηκε σαν ευρωπαϊκό όνειρο αποδείχτηκε εφιάλτης.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των άλλων χωρών της Ευρώπης, υπογράμμισε ότι ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, που σημαίνει ενισχυμένο το ΚΚΕ, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του ταξικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας, μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις αφύπνισης στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Με το σωματείο των εργαζόμενων της ΚΟΝΤΙ
Με το σωματείο των εργαζόμενων της ΚΟΝΤΙ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απολυμένοι από την εταιρεία «Κόντι», έθεσε στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί της η διοίκηση του σωματείου. Το εργοστάσιο, που ανήκει στην πολυεθνική «Arselor Metal», παραμένει κλειστό εδώ και μήνες, ενώ οι εργαζόμενοι, που στην αρχή είχαν βγει σε διαθεσιμότητα, έχουν απολυθεί.

Οπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι του σωματείου, το εργοστάσιο μπορεί και πρέπει να ξαναλειτουργήσει, ενώ θεωρούν τις απολύσεις παράνομες, όπως και τις προσλήψεις που κάνει η επιχείρηση από τους πρώην εργαζόμενους που έφυγαν μέσω του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου και οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ