Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους

Στη συνέντευξη Τύπου, η Αλέκα Παπαρήγα ρωτήθηκε - μεταξύ άλλων - από τους δημοσιογράφους: «Πώς θα γίνει στην πράξη να πάρει ο λαός την εξουσία; Θα κάνει καταλήψεις ο λαός; Μήπως δεν είναι ρεαλιστικό αυτό;». Στην απάντησή της σημείωσε:

«Είναι ρεαλιστικό να ζει ο λαός με 150 ευρώ το μήνα; Δεν μπορεί να μην υπάρχει απάντηση σ' αυτόν το ρεαλισμό... Αν είναι ρεαλιστικό να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε το ξέσπασμα ενός πολέμου, τότε είναι ρεαλιστικό αυτό που λέμε.

Αυτό έγινε. Σ' όλη την ιστορία της ανθρωπότητας. Είχαμε λαϊκές εξεγέρσεις που ανέτρεπαν το παλιό και τοποθετούσαν το καινούργιο, μέσα από ζικ ζακ, πισωδρομήσεις... Ακόμα κι αν δεν είχε γίνει ποτέ στην Ιστορία, θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε μια τέτοια λύση. Μιλάμε για συνολική ανατροπή, βεβαίως. Μπορεί να γίνει. Στον 20ό αιώνα έγινε. Και τώρα η κρίση είναι τόσο βαθιά και παγκόσμια, που επιβάλει και σ' αυτούς που δεν πιστεύουν σε τέτοιες λύσεις να τις αναζητήσουν.

Εκαναν παρέμβαση οι ΗΠΑ ότι συμφωνούν με τους αγωγούς του φυσικού αερίου, αλλά δεν θέλουν να περνάει ρωσικό πετρέλαιο. Θα φτάνουνε μέχρι σε πολεμική σύγκρουση γι' αυτό. Εμπλέκουν την Ελλάδα σε πολεμικές συγκρούσεις. Εμείς θέλουμε να αξιοποιηθεί το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, αλλά η ανάθεση στα μονοπώλια να το λύσουν, συν οι συμφωνίες οι πολιτικές οδηγούν την Ελλάδα στο ένα στρατόπεδο. Στο άλλο οι άλλες δυνάμεις... Αυτό πώς λύνεται;

Εμείς θεωρούμε ότι η εργατική λαϊκή εξουσία θα αποφασίσει να αξιοποιήσει το πετρέλαιο στο χώρο της και δεν θα εμπλέκεται στις αντιμαχίες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Θα 'μαστε απ' έξω απ' αυτά. Τα κλειδιά πρέπει να τα έχεις εσύ, στη χώρα σου, και δεν θα είναι εύκολο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ