Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δολοφονία του Τρέιβον Μάρτιν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σχεδόν σε όλη την αμερικανική επικράτεια ακόμη και στην περιβόητη «Νομική Σχολή του Χάρβαρντ» για την υπόθεση της δολοφονίας του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν σε προάστιο του Ορλάντο από το μέλος της «οργάνωσης για την προστασία των γειτονιών», των λεγόμενων «πολιτοφυλακών των πόλεων», Τζορτζ Ζίμερμαν.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθώς η οργή συνεχίζει να συσσωρεύεται από την προσπάθεια των αρχών της Φλόριντα αλλά και μεγάλου μέρους του πολιτικού κατεστημένου και της προπαγανδιστικής τους μηχανής να προσπαθήσουν να «θάψουν την υπόθεση» ή να τη στρέψουν ενάντια στο θύμα. Με λεπτομέρειες ότι είχε συλληφθεί για ναρκωτικά ή προβάλλοντας τούς ισχυρισμούς του Ζίμερμαν ότι δέχθηκε επίθεση και του χτύπησε το κεφάλι στο κράσπεδο και για το λόγο αυτό τον πυροβόλησε... ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα. Θεωρία που αποδέχθηκαν με περισσή ευκολία οι αστυνομικές αρχές και αφέθηκε ελεύθερος και καμία κατηγορία δεν έχει διατυπωθεί εναντίον του, μέχρι σήμερα, περισσότερο από ένα μήνα μετά και παρά το σάλο.

Ωστόσο, ακόμη και αυτή η θεωρία καταρρέει καθώς βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου ABC που εξασφάλισε από τις αρχές του Σάνφορντ αποκαλύπτει ότι ο Ζίμερμαν, δεμένος με χειροπέδες οδηγείται στην αστυνομική διεύθυνση του Σάνφορντ, δε φέρει τραύματα, δεν έχει αίμα στα ρούχα του. Το βίντεο αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων καθώς οι διαδηλωτές στρέφονται τόσο ενάντια στον τρόπο διεξαγωγής της αστυνομικής έρευνας και των χειρισμό από τις εισαγγελικές αρχές της Φλόριντα όσο όμως και ενάντια στη στρατιωτικοποίηση της αμερικανικής κοινωνίας, μέσω των νομοθεσιών, των πολιτοφυλακών και της κατασταλτικής δράσης της αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ