Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολοκληρώνεται σήμερα το πολιτιστικό διήμερο του ΠΑΜΕ

Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, ξεκίνησε χτες το απόγευμα, στον πρώην κινηματογράφο «Αλέξανδρος», το πολιτιστικό διήμερο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, που είναι αφιερωμένο στη ζωή και τους αγώνες της εργατικής τάξης και στο μεγάλο μας ποιητή Κώστα Βάρναλη.

Ενα πολιτιστικό διήμερο που στόχο έχει να αναδείξει την αντίθεση στον επικίνδυνο δρόμο που έχει οδηγήσει το σύστημα την τέχνη και τον πολιτισμό και να συμβάλει στη δημιουργία ενός ρεύματος αντίστασης στον όλεθρο και τη χυδαιότητα.

Η χτεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη στη ζωή και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Προβλήθηκαν η ταινία μικρού μήκους «Μάθε εργάτη πώς» (Κ. Σταματόπουλου και Σ. Στάμου), η κινηματογραφική ταινία «Ακόμη και η βροχή» (Ισιάρ Μπολέν) και παρουσιάσθηκαν οι λογοτεχνικές εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής»: «Αντίο φίλε», «Οι Ζουρμπίν» και «Ο Βασιλιάς Ανθρακας».

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 7 μ.μ., μουσικό αφιέρωμα από την ορχήστρα της ΚΝΕ με μελοποιημένη ποίηση του Κ. Βάρναλη και αφηγηματικά κείμενα αφιερωμένα στη ζωή και στο έργο του ποιητή. Στις 8.15 μ.μ., θεατρική παράσταση «Το φως που καίει» του Κ. Βάρναλη, από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Τούμπας σε σκηνοθεσία - επιμέλεια Νίκου Ζώκα.

Στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ