Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Καλεί σε πάλη ενάντια στα σχέδια για 4 μεροκάματα το μήνα

Η διοίκηση του σωματείου «Η Τρίαινα» προσέρχεται στη σημερινή συνάντηση με την εργοδοσία συστήνοντας στους εργάτες ... ψυχραιμία και υπομονή!

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούν οι ταξικές δυνάμεις (φωτ. από παλιότερη συνέλευση στα ναυπηγεία)
Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούν οι ταξικές δυνάμεις (φωτ. από παλιότερη συνέλευση στα ναυπηγεία)
Το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού απευθύνουν στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι ταξικές δυνάμεις της παράταξης Εργοστασιακής Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ), αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να υψώσουν το δικό τους μέτωπο απέναντι στην κατά μέτωπο επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, η οποία με όπλο τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική την περασμένη Παρασκευή έκανε γνωστή την πρόθεσή της να επιβάλει από τις 18 Απρίλη, εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, δηλαδή 4 μεροκάματα το μήνα!

Οπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΕΕΝΣ, οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου καλούνται να ακολουθήσουν το δρόμο «που δείχνουν οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου που συνεχίζουν αποφασιστικά και αταλάντευτα 5 μήνες τον αγώνα για να αποκρούσουν τέτοια άθλια μέτρα» και συνεχίζει: «Εργοδότες και κυβερνήσεις τους μαζί με τους συμμάχους τους αδίστακτα έχουν πέσει πάνω στα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας, θέλουν να μας εξαθλιώσουν πλήρως. Δε θα τους αφήσουμε. Δε θα τα καταφέρουν».

Η ΕΕΝΣ επισημαίνει ότι «φτάσαμε ως εδώ, με τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη συρρίκνωση και διάλυση του κλάδου των Ναυπηγείων. Με τις αποφάσεις των ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για τις αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις του Ναυπηγείου, το πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας». Ενώ συμμέτοχος στο «έγκλημα» είναι οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου που έχουν κάνει τα πάντα «για την υποταγή των εργαζομένων στη κυρίαρχη πολιτική της ανταγωνιστικότητας». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυνάμεις αυτές, ακόμα και τώρα που η κατάσταση έφτασε στο διά ταύτα, συνεχίζουν να δουλεύουν για λογαριασμό της εργοδοσίας και της αντιλαϊκής πολιτικής. Απόδειξη αποτελεί η χτεσινή ανακοίνωση - πρόκληση της πλειοψηφίας της διοίκησης που συστήνει στους εργαζόμενους «ψυχραιμία και υπομονή» και ότι στη σημερινή συνάντηση που θα γίνει με την εργοδοσία «με επιχειρήματα θα προσπαθήσουμε πάλι να αλλάξουμε την κατάσταση»!

Η ΕΕΝΣ τονίζει ότι αν περάσουν τα μέτρα της εργοδοσίας «η πείνα είναι δεδομένη» και καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν τώρα έκτακτη γενική συνέλευση, «απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, καθημερινές με σχέδιο και πρόγραμμα», ενώ επισημαίνει ότι πλέον πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της πάλης η ανατροπή αυτής της πολιτικής, «ο Δημόσιος Φορέας Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας με κοινωνικοποιημένα όλα τα Ναυπηγεία μέσα από μια άλλη οικονομία που θα λειτουργεί με βάση τα λαϊκά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ