Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Μέχρι τον Ιούλη η χρηματοδότηση!

«Τα ιδρύματα θα χρηματοδοτηθούν απρόσκοπτα από τον προϋπολογισμό τους μέχρι τον Ιούλιο. Ως εκ τούτου, δεν υπήρξε ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης με τροπολογία», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Παιδείας είχε ανακοινώσει την αποδέσμευση της χρηματοδότησης για τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για το 2012 και τώρα φτάσαμε να μιλάμε για κάλυψή τους μέχρι τον Ιούλη!

Χτες, συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή της συνόδου πρυτάνεων. Ο προεδρεύων της συνόδου, Τ. Αλμπάνης, πριν τη συνεδρίαση, δήλωσε πως τα πανεπιστήμια περιμένουν ακόμα το 25% που αφορά στη χρηματοδότηση Γενάρη - Μάρτη, η οποία δεν έχει μπει ακόμα στα ταμεία των πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα τα ιδρύματα να μην έχουν ούτε ευρώ, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο ν' αναστείλουν βασικές δραστηριότητές τους. Εχουν τη διαβεβαίωση του υπουργού, είπε, πως αυτό το 25% θα δοθεί την άλλη βδομάδα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, χτες, τη διεύρυνση της σύνθεσης της επιτροπής που θα «συντάξει πόρισμα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσλειτουργιών στην εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ». Μαζί με τα κυβερνητικά στελέχη και τους πρυτάνεις που είχαν αρχικά ανακοινωθεί θα συμμετάσχουν και δύο πρόεδροι ΤΕΙ και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ. Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ