Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ
Συγκεντρώσεις για τα βιβλιάρια την Πέμπτη

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Συνεχίζοντας τον αγώνα για ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ που δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), οι δυνάμεις της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ καλούν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη, 5 του Απρίλη, σε τοπικά υποκαταστήματα του Ταμείου στην Αττική. Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22).

Η Παναττική Γραμματεία σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Δίνουμε συνέχεια, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το Ασφαλιστικό. Απαιτούμε:

  • Αμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας ανεξάρτητα από χρέη.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του ΟΑΕΕ για το "κούρεμα" των αποθεματικών του Ταμείου με το PSI, τα οποία είχε σε ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία σε μια νύχτα έχασαν πάνω από το 70% της αξίας τους.

Η Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλα τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τις Επιτροπές Αγώνα στην Αττική, να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις στα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΑΕΕ, την Πέμπτη 5 Απρίλη 2012, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος και ιδιαίτερα ό,τι έχει απομείνει απ' το κοινωνικό περιεχόμενο του συστήματος Υγείας.

Συνάδελφοι. Εχουμε τη δύναμη. Εχουμε συμμάχους την εργατική τάξη με το ΠΑΜΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Με κοινούς αγώνες, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Η αγανάκτηση να γίνει οργανωμένος αγώνας».

Στη συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που χαιρετίζει όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για τις θεωρήσεις των βιβλιαρίων ασθενείας και καλεί «όλα τα ΔΣ των σωματείων να συγκεντρώσουν τα ονόματα όλων των συναδέλφων που χρωστάνε στο Ταμείο, όσων έχουν άμεσα προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους, ώστε με παρεμβάσεις μας να διεκδικήσουμε τη θεώρηση βιβλιαρίων.

Ο ρόλος των σωματείων για τη προώθηση και λύση του αιτήματος θα είναι καθοριστικός. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αποτελεί δικαίωμα για όλους μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη ακόμη ένταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ