Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ - ΕΞΑΛΚΟ
Μείωση στους μισθούς κατά 22%

Mε εκβιαστικές μεθόδους και συνοπτικές διαδικασίες η εργοδοσία ανάγκασε τους περισσότερους εργαζόμενους στα εργοστάσια του ομίλου ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ - ΕΞΑΛΚΟ να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με βάση τις οποίες μειώνονται κατά 22% οι μισθοί, καταργώντας στην πράξη τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μάλιστα σε μια περίοδο που η επιχείρηση έχει δουλειά.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τονίζει πως δεν θα αφήσει αναπάντητη αυτή την επίθεση. Θα υπερασπισθεί τις κλαδικές συμβάσεις και το δικαίωμα στη δουλειά για κάθε εργαζόμενο. Προειδοποιεί, δε, την εργοδοσία ότι δεν θα επιτρέψει καμία εκδικητική ενέργεια σε βάρος όσων εργαζομένων αρνήθηκαν, σωστά, να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις.

Και η ανακοίνωση του ΕΚΛ καταλήγει: «Αυτή η αντεργατική εξέλιξη, αποδεικνύει σε εκείνους τους εργαζόμενους που θεωρούσαν ότι δεν κινδυνεύουν, ότι δεν χρειάζεται να είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους και να αγωνίζονται, πόσο λάθος έκαναν. Αν όλοι μαζί σαν μια γροθιά αρνούνταν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις και τη μείωση των αποδοχών τους, η εργοδοσία δεν μπορούσε από μόνη της να το περάσει. Επομένως, η ανάγκη συσπείρωσης όλων των εργαζόμενων του ομίλου ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ- ΕΞΑΛΚΟ στα κλαδικά σωματεία του Μετάλλου και των Κλωστοϋφαντουργών αντίστοιχα, είναι σήμερα κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, αλλιώς δεν πρόκειται να γλιτώσουν και τα χειρότερα που θα ακολουθήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ