Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Διάλογος» για αφαίρεση δικαιωμάτων...

Το υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει (ξανα)καταθέσει τροπολογία που λύνει τα χέρια των σχολαρχών για απολύσεις εκπαιδευτικών και καταργεί το ρόλο των υπηρεσιακών συμβουλίων, είχε χτες συνάντηση με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι ...δεν κατάλαβε πως υπάρχει η διάσταση της απελευθέρωσης των απολύσεων με τη συγκεκριμένη τροπολογία (!), αλλά τώρα δεν μπορεί να την αποσύρει! Πέρα απ' αυτό, εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση πως θα οδηγηθούμε σε ατομικές συμβάσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση! Για το θέμα της κατάργησης των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) είπε ότι δεν μπορεί ένα όργανο που δεν είναι νομικό να αποφασίσει για νομικές αποφάσεις.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι προσβλέπει σε «τριμερή διάλογο» του υπουργείου, των εκπαιδευτικών και των ιδιοκτητών ιδιωτικών δομών, για να συζητηθούν «θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με την ποιότητα, με τους εκπαιδευτικούς»! Προσπαθεί, δηλαδή, να κατευνάσει τα πνεύματα με την επίκληση του διαλόγου, αφού θα έχει απελευθερώσει τις απολύσεις και ενώ οι εργοδότες ήδη καταγγέλλουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σκοπό τις περικοπές και την αφαίρεση δικαιωμάτων. Για τις προθέσεις των εργοδοτών η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ δεν έχει δηλώσει κάποια ...ανησυχία, ενώ στη συνάντηση με τον υπουργό έμεινε μόνο στο θέμα της τροπολογίας.

Απόλυση μια μέρα μετά την απεργία

Την απόλυση του εκπαιδευτικού Αντώνη Πατίδη από το Mediterranean College καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» και ζητά την επαναπρόσληψή του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου η διοίκηση του κολεγίου προχώρησε στην απόλυση χωρίς καμία απολύτως εξήγηση και προειδοποίηση, μια μέρα μετά την απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην οποία συμμετείχε ο εργαζόμενος. Τονίζει πως «η εργοδοσία είναι ενοχλημένη από τη συνδικαλιστική πολιτική δράση του συναδέλφου. Η απόλυση είναι εκδικητική και τρομοκρατική».

Το σωματείο προχώρησε, χτες, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κολέγιο, αλλά η εργοδοσία απουσίαζε... Εκπρόσωποι του σωματείου έκαναν εξόρμηση και συζήτησαν με τους εργαζόμενους καλώντας τους να στηρίξουν το συνάδελφό τους. Στη συνέχεια έγινε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου άκουσαν τα ...αναμενόμενα: Η απόλυση είναι νόμιμη, πρέπει να κριθεί αν είναι καταχρηστική κ.ά. Το σωματείο θα προχωρήσει σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα, στο κολέγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ