Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για τα στρατόπεδα

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό και εκπροσώπους του δήμου Αχαρνών, είχε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης. Σε αυτήν ανέφερε ότι η χρήση των εγκαταστάσεων στην Αμυγδαλέζα, όπου έχει ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσει το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης, «θα είναι πιλοτική».

Χτες το πρωί, και μέχρι το μεσημέρι, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από την Αμυγδαλέζα και απέκλεισαν τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων με οχήματα του δήμου. Ενταση επικράτησε έξω από την είσοδο των εγκαταστάσεων, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές. Στο ενδεχόμενο να συγκροτηθεί στην Αμυγδαλέζα, όπου βρίσκονται κτίρια της Σχολής της Αστυνομίας, το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, αντιδρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, να μη γίνει κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και ο αποκλεισμός του στρατοπέδου «Πόρτη» από τους κατοίκους της Νεάπολης του Δήμου Βοΐου στην Κοζάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ