Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποτελέσματα αρχαιρεσιών σε διάφορους χώρους

Επένδυση για την οργάνωση της πάλης η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

«Πόδι» στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου της ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΔΩΔΩΝΗ» πάτησαν οι ταξικές δυνάμεις, εκλέγοντας στις πρόσφατες αρχαιρεσίες δύο μέλη στη διοίκηση μετά από αρκετά χρόνια. Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, τις προσπάθειες από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να βάλουν εμπόδια στη συμμετοχή των συμβασιούχων στο σωματείο που αποτελούν το 70% περίπου των εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ» οι εργαζόμενοι έκαναν το βήμα. Ψήφισαν συνολικά 239 άτομα (από 127 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες όπου δε συμμετείχαν οι συμβασιούχοι). Η «Ταξική Ενότητα» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) έλαβε 59 ψήφους (από 15) και εκλέγει 2 εκπροσώπους στη νέα 7μελή διοίκηση, ενώ η «Ανεξάρτητη Κίνηση για την ΔΩΔΩΝΗ» (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ) έλαβε 165 ψήφους και εκλέγει 5 (στις προηγούμενες αρχαιρεσίες ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ είχαν χωριστά ψηφοδέλτια και κατείχαν 4 και 3 έδρες αντίστοιχα). 13 ψήφους (από 9) έλαβε «Ανεξάρτητος» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ενώ υπήρχαν 1 λευκό και 1 άκυρο. Για το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων η «Ταξική Ενότητα» εκλέγει 2 αντιπροσώπους και 3 η «Ανεξάρτητη Κίνηση για την ΔΩΔΩΝΗ».

Ενισχυμένη σε ψήφους και έδρες, αναδείχθηκε η «Ταξική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΠΑΜΕ) στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εβρου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη. Στο συνέδριο συμμετείχαν 51 αντιπρόσωποι και ψήφισαν 50. Η «Ταξική Αγωνιστική Συνεργασία», έλαβε 13 ψήφους (είχε 11) και 3 έδρες (είχε 2) στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 31 ψήφους (είχε 40) και 8 έδρες (είχε 10). Η ΔΑΚΕ έλαβε 6 ψήφους (είχε 6) και 2 έδρες (είχε 1).

Με σημαντική αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων, ενίσχυση και επανεκλογή των ταξικών δυνάμεων σε πρώτη δύναμη ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων στα Γιάννενα. Σε σύνολο 389 ψηφισάντων (από 194 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες) όπου υπήρχαν 7 άκυρα - 2 λευκά το ψηφοδέλτιο της «Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Συσπείρωσης» (ΠΑΜΕ) έλαβε 295 ψήφους (από 173) και καταλαμβάνει στη νέα 7μελή διοίκηση 5 έδρες (από 6), 85 ψήφους (από 21) έλαβε η «Αγωνιστική Παρέμβαση» (ΝΑΡ) εκλέγοντας 2 (από 1) αντιπρoσώπους στη νέα διοίκηση. Για τους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η «Εργατοϋπαλληλική Ταξική Συσπείρωση» εκλέγει 6 αντιπροσώπους (από 4) και στην Ομοσπονδία 3 (από 2). Αντίστοιχα, η «Αγωνιστική Παρέμβαση» εκλέγει 2 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο και 1 στην Ομοσπονδία (στις προηγούμενες αρχαιρεσίες δεν είχε εκπροσώπηση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ