Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Εστειλαν μήνυμα μαζικής αντίστασης στα σχέδια της εργοδοσίας

Κινητοποίηση, χτες, στο υπουργείο Αμυνας

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργατών στη χτεσινή κινητοποίηση
Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργατών στη χτεσινή κινητοποίηση
Με ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και έκδηλη την αποφασιστικότητά τους με αγώνες να αντισταθούν στα σχέδια της εργοδοσίας, που θέλει να τους οδηγήσει στην πείνα και στην εξαθλίωση, απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν, από τις 9 έως τη 1 το μεσημέρι, το σύνολο σχεδόν των περίπου 1.500 εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στην πύλη του υπουργείου απαιτώντας άμεσες λύσεις και στέλνοντας σαφές μήνυμα πως τα σχέδια της εργοδοσίας δε θα περάσουν.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία (οι αραβογερμανικές πολυεθνικές ΑDM και «Thyssen Krupp») έχει ανακοινώσει ότι από τις 18 Απρίλη θα επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία, που προβλέπει μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, δηλαδή 4 μεροκάματα το μήνα.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αμυνας, ο οποίος όμως δε δεσμεύτηκε σε τίποτα παρά μόνο να μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Αμυνας.

Αναντίστοιχη όμως με την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων είναι η στάση της πλειοψηφίας, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, της διοίκησης του σωματείου «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», η οποία, μπροστά στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία στους εργαζόμενους καταδικάζοντάς τους στην εξαθλίωση κι ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω, συνεχίζει να ακολουθεί την τακτική της «ψυχραιμίας» και της «υπομονής», όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της.

Η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή» Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επισημαίνει ότι πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της πάλης των εργαζομένων του κλάδου πρωτίστως η ανατροπή αυτής της πολιτικής, «ο δημόσιος φορέας Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας με κοινωνικοποιημένα όλα τα ναυπηγεία, μέσα από μια άλλη οικονομία, που θα λειτουργεί με βάση τα λαϊκά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ