Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΚΥΛΟΨΑΡΟ 2001»
Πρόβα τζενεράλε για νέες επεμβάσεις

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Κεφαλονιάς για τη ΝΑΤΟική άσκηση

«Ασκηση ενταγμένη στη δεύτερη φάση επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», χαρακτηρίζει η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς, την άσκηση «Σκυλόψαρο 2001», που, όπως τονίζει, στόχο έχει τη μετατροπή των Βαλκανίων σε πυρηνική λωρίδα ασφάλισης των υπερκαυκάσιων συμφερόντων του ΝΑΤΟ. Η συγκεκριμένη άσκηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αποτελεί πρόβα πολέμου στην προσπάθεια των ΝΑΤΟικών να διευθετήσουν τα «στρατηγικά τους» συμφέροντα και να εκβιάσουν τους γειτονικούς λαούς.

Η παραπάνω άσκηση, υπογραμμίζεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, μαζί με τα σενάρια για δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας, που με επιμέλεια οι ΝΑΤΟικοί φροντίζουν να καλλιεργούν, θα είναι ίσως η αιτία μιας νέας επέμβασης του ΝΑΤΟ απέναντι σε κάποιο μελλοντικό Μιλόσεβιτς της Αλβανίας, αλλά και τον εν δυνάμει αλβανικό αλυτρωτισμό, τον οποίο το ίδιο το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει και συντηρεί.

Ολα τα παραπάνω, αναφέρεται σ' άλλο σημείο, είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου που υλοποιούν βήμα - βήμα το ΝΑΤΟ, οι Αμερικάνοι και η ΕΕ, ενώ δε διστάζουν να βομβαρδίζουν με τους συμμάχους τους, όποτε αυτοί θέλουν, στο Ιράκ. Μαζί τους, τονίζεται στη συνέχεια, συμπορεύεται και η ελληνική κυβέρνηση που όχι μονάχα συμμετέχει στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις και στις δυνάμεις κατοχής στο Κόσσοβο, αλλά κρατά και τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι μακριά από σχετικές πληροφορίες, προκειμένου να αποφύγει κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση της ειρήνης.

Η δύναμη των κινημάτων ειρήνης στη χώρα μας, συνεχίζουν οι φιλειρηνιστές, και σε όλες τις χώρες του κόσμου, μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο, όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει κάνει. Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Καλούμε κάθε Κεφαλονίτη και Θιακό σε επαγρύπνηση και αγώνα για να αποτρέψει τα παραπάνω εφιαλτικά σενάρια του πολέμου, σ' έναν αγώνα στη ζωή, για τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ