Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Εξετάζει παρεμβάσεις για ΕΣΠΑ, απαλλοτριώσεις

Νέες παρεμβάσεις για τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ και τις απαλλοτριώσεις, προανήγγειλλε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Α. Διαμαντοπούλου, δείχνοντας ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια και για νέες ρυθμίσεις υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στη συνάντηση, που είχε χτες η υπουργός με τους περιφερειάρχες, συζητήθηκαν θέματα «δυσλειτουργιών» στη ροή χρηματοδότησης των έργων ΕΣΠΑ και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «συμφωνήθηκε ότι η αύξηση της απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων είναι η πιο σημαντική πρόκληση για όλους».

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα λύσεις για τη «βελτίωση και επίσπευση των οριστικών αποφάσεων με κάθε δυνατή και νόμιμη απλοποίηση στις διαδικασίες». Τις απαλλοτριώσεις γης και τις «δυσανάλογα υψηλές τιμές (υπερεκατονταπλάσιες των αντίστοιχων αντικειμενικών αξιών) που επιδικάζονται μετά από χρονοβόρες διαδικασίες από τα Δικαστήρια». Μάλιστα, η υπουργός τόνισε: «Δουλεύουμε, δεν χάνουμε ούτε μια ώρα εξαιτίας των εκλογών», για να δείξει ότι η κυβέρνηση θα παλεύει μέχρι και το τελευταίο λεπτό υπέρ των συμφερόντων που στηρίζει το ΕΣΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ