Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζονται οι απεργίες στον «SENTRA FM»

Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM» του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», ενώ στάσεις εργασίας έχουν κηρυχτεί για σήμερα στον «ALPHA» και στην ΕΡΤ.

Από χτες, στις 6 το πρωί σε 3ήμερη απεργία προχώρησαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του «SENTRA FM», με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ. Η εργοδοσία του ραδιοσταθμού επιχειρεί παράνομα τη μετατροπή του από ενημερωτικό σε καθαρά ψυχαγωγικό - μουσικό σταθμό. Παράλληλα, επιχειρεί να καταργήσει τις θέσεις εργασίας, ενώ εξακολουθεί να αρνείται την επαναπρόσληψη αυτών, που απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις στους μισθούς τους.

Σε 2ωρη στάση εργασίας (15.00 - 17.00) και συνέλευση προχωρούν σήμερα οι δημοσιογράφοι στον «ALPHA». Η εργοδοσία του καναλιού απέλυσε τους δημοσιογράφους Στέλιο Προμπονά και Πανωραία (Νόρα) Μολυβιάτη, ύστερα από έντεκα χρόνια εργασίας στο κανάλι, γιατί - όπως επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωση - αρνήθηκαν «να γυαλίσουν τα παπούτσια» παρουσιαστή μεσημεριανής «ψυχαγωγικής» εκπομπής.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 13.00 έως τις 16.00 για σήμερα όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ, προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν τις μελλοντικές τους ενέργειες σχετικά με τα εργασιακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

  • Στην απόλυση 13 εργαζομένων (το ανθρώπινο δυναμικό μιας μεσημεριανής εκπομπής) προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR». Οι εργαζόμενοι σε συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ