Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ
Εμποδίζει την καταβολή του δώρου στους οικοδόμους

Στην απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι οικοδόμοι, με την ανεργία να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, έρχεται τώρα άλλο ένα «χτύπημα» κατά του κλάδου από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αφού αν και έχουμε φτάσει παραμονές Πάσχα ακόμη δεν τους έχει καταβληθεί το Δώρο. Ο λόγος είναι ότι δεν πληρώνει την υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων στο ΙΚΑ, που εργάζονται για την καταβολή του δώρου των οικοδόμων. Ετσι, ακόμη και αυτή η ελάχιστη ανακούφιση, με απόλυτη ευθύνη της συγκυβέρνησης, δεν καταβάλλεται στους εργαζόμενους στις κατασκευές.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας: «Η κυβέρνηση αρνείται να πληρώσει, όπως έχει υποχρέωση από το Νόμο, την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων του ΙΚΑ από την καταβολή του Δώρου των οικοδόμων τα Χριστούγεννα και βεβαίως δεν δεσμεύεται ότι θα καταβάλει την αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση που θα προκύψει από την καταβολή της περιόδου του Πάσχα».

Και τονίζει: «Η κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια με τα λεφτά των οικοδόμων και να βάζει εμπόδια να κάνουν Πάσχα. Τα χρήματα για την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων είναι δικά μας λεφτά, των οικοδόμων. Ολα τα προηγούμενα χρόνια οι υπάλληλοι με αυτήν την διαδικασία εξυπηρετούσαν τους οικοδόμους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Τα χρήματα παρακρατούνται από το δώρο για αυτό το σκοπό, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον προϋπολογισμό κάποιου Υπουργείου. Κατά συνέπεια είναι ψεύτικο το επιχείρημα του Υπουργείου ότι απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση για να πληρωθούν οι υπάλληλοι. Αν η κυβέρνηση το κονδύλι που προκύπτει από την παρακράτηση του δώρου των οικοδόμων το διέθεσε στους τραπεζίτες και στους δανειστές δεν έχουν καμία ευθύνη οι υπάλληλοι και οι οικοδόμοι.

Απαιτούμε άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων του ΙΚΑ όπως διαμορφώνεται από την Ομοσπονδία τους, να πληρωθούν την υπερωριακή απασχόληση των Χριστουγέννων και αυτή που θα προκύψει από το δώρο του Πάσχα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ