Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Καταψήφισε το ΚΚΕ

Με πρόσχημα την επίλυση λειτουργικών προβλημάτων η κυβέρνηση προωθεί νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ επισήμανε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου καταψηφίζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Το νομοσχέδιο στήριξαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο Ν. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως «είναι μια πανσπερμία ρυθμίσεων για το ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ φαινομενικά ασύνδετων και αλλά με ενιαία άτιμη λογική στις διατάξεις του», αφού όπως είπε «πραγματοποιεί τακτοποίηση λειτουργικών ζητημάτων που προέκυψαν από την ψήφιση αντιλαϊκών νομοθετημάτων με στόχο την επιτάχυνσή τους». «Υλοποιείτε το πρόσταγμα των βιομηχάνων» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας για ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων που «στην αργκό του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ονομάζεται αναδιάρθρωση χρέους». Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε σειρά μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων κάνοντας λόγο για «μείωση των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας» και προσθέτοντας πως «απαλείφεται η εισφορά στους μαθητευόμενους εργατοτεχνίτες, θεσμοθετείται έκπτωση 5% επί των εργοδοτικών εισφορών, μια φορά στη διετία να μην καταβάλλουν τις εισφορές και να τις εξοφλήσουν σε 6 μήνες», καθώς και «μείωση των εργοδοτικών εισφορών στις εκδοτικές επιχειρήσεις, καταργείτε τα πρόστιμα για μη γνωστοποίηση αλλαγών, συνεχίζετε το τζογάρισμα των αποθεματικών του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων».

Ειδικά για τον ΕΟΠΥΥ ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως «καταγγέλλουμε ότι τσαλαπατάτε άνομα και με αγριότητα ταξικά προσδιορισμένη για την επιχορήγηση 0,6% του ΑΕΠ στο 0,4%. Μένουν μόνο 4,5 εκατομμύρια ευρώ». Τέλος επισήμανε ότι «ορίζετε την παροχή ποσοστού 2% περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα της "κατ' οίκον φροντίδας", που σημαίνει ότι τα χρήματα θα πάνε για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με πάροχους επιχειρηματίες προνοιακών μονάδων. Δηλαδή 40 εκατομμύρια ευρώ από τα λεφτά των ασφαλισμένων για "λίπασμα" στην προνοιακή αγορά».

Υποστηρίζοντας το νομοθέτημα η Ο. Τέντε - Ρεντάρη, εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι με τις ρυθμίσεις «θα ελέγχονται τακτικά και μηνιαία οι εισφορές», «θα αποτρέπεται η συσσώρευση χρεών από τις επιχειρήσεις προς τα Ταμεία και θα πατάσσεται η εισφοροδιαφυγή», ενώ «θεσπίζεται η επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών». Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο εισηγητής της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος, αναφέροντας πως «πολλά από τα μέτρα του νομοσχεδίου είναι τα αυτονόητα, δεν χρειάζεται να τα λέμε όρους του μνημονίου» σημειώνοντας πως «βελτιώνονται οι όροι ρύθμισης παλαιών οφειλών προς το ΙΚΑ» και «ενσωματώνει διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις λόγω ύφεσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξελίξεις στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και η διαχρονική αφαίμαξή του από κράτος και μεγαλοεργοδοσία (2011-02-20 00:00:00.0)
Ανατροπές που επιβάλλουν τον ξεσηκωμό (2010-02-19 00:00:00.0)
Υποχρηματοδότηση και συντάξεις πείνας (2006-10-24 00:00:00.0)
Η μόνη διαφωνία στην... εκπόνηση ειδικής μελέτης! (2005-06-24 00:00:00.0)
Στον αέρα τα δικαιώματά τους (2005-05-17 00:00:00.0)
Το ξεπάγωμα της παροχολογίας (2003-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ