Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Τετραήμερη επίσκεψη Ερντογάν

ΠΕΚΙΝΟ.--

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ξεκίνησε από την Κυριακή ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με οικονομικά και πολιτικά θέματα να κυριαρχούν στην ατζέντα, ενώ θα συζητηθεί και το ζήτημα της Συρίας. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Κίνα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης σημασίας, δεδομένου ότι είναι η πρώτη άφιξη Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα, σε διάστημα 27 ετών.

Τον περασμένο χρόνο οι εμπορικές σχέσεις Κίνας - Τουρκίας έφτασαν το ρεκόρ των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στόχος είναι η περαιτέρω αύξησή τους. Ο Ρ. Ερντογάν συνοδεύεται στο ταξίδι του από πλήθος επιχειρηματιών, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο, τον πρωθυπουργό της χώρας, Ουέν Τζιαμπάο και τον αντιπρόεδρο Ζι Ζίνπινγκ.

Σε συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή ο Ρ. Ερντογάν σημείωνε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση κοινών σχεδίων με την Κίνα, σε τρίτες χώρες της Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας και των Βαλκανίων, με στόχο «μπίζνες» που θα ενισχύσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Την Κυριακή ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Δυτική Κίνα, την επαρχία Ζινζιάνγκ όπου ζουν μουσουλμάνοι, ωστόσο δε δόθηκαν λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ