Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση για τις νέες αντιλαϊκές μεθοδεύσεις

Σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής για την Αθήνα, την Πέμπτη 19 του Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο της Αθήνας (πλ. Κοτζιά), καλεί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος σημειώνει: «Απέναντι στη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης - δημοτικής αρχής - εμπορικού συλλόγου, που λυμαίνονται το κέντρο, προσφέροντας γην και ύδωρ στα πολυκαταστήματα και τους μεγαλοξενοδόχους, αντιτάσσουμε την οργάνωση και την πάλη με το σωματείο μας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Μαζί μας είναι και χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, με τα σωματεία τους, που και αυτοί θα οδηγηθούν, μαζί με μας, στη φτώχεια και την ανεργία».

Αναφερόμενος στις προτάσεις «ανάπλασης» του κέντρου της Αθήνας, που συμφώνησαν ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης, η υπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου και ο εμπορικός σύλλογος, αναφέρει: «Πρώτο μέτρο "ανάπλασης", φυσικά, ο περιορισμός και η κατάργηση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, δείχνοντας ποιον θεωρούν πραγματικά εχθρό τους. Εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή, νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να βάλουν εμπόδια στον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων - αυτοαπασχολούμενων - ανέργων, που παλεύουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Μας θέλουν στο γύψο γιατί ξέρουν ότι με την πολιτική τους πυροδοτούν αντιδράσεις.

Ο κος Καμίνης, που δεν κατάφερε ούτε ένα μέτρο ελάφρυνσης βαρών να πάρει μέχρι σήμερα για τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις στο δήμο του γιατί "δεν υπάρχουν λεφτά", κατάφερε να βρει λύσεις για τα πολυκαταστήματα και το μεγάλο κεφάλαιο. Με βάση το "Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας", όπως το λένε, προχωρούν στην πλήρη επιδείνωση της θέσης των μικρών επιχειρηματιών του κέντρου, με στόχο την εξόντωσή τους, για να έρθουν οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι να επενδύσουν.

Δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές στοχεύσεις τους, όσα βαρύγδουπα λόγια και αν χρησιμοποιήσουν: Οτι η παράταση του ωραρίου, τόσο την Κυριακή αλλά και επί 24ώρου βάσεως, θα οδηγήσει τα μικροκαταστήματα, που συντηρούνται με τις δικές τους δυνάμεις, στην εξόντωση και την απελπισία. Τα παχιά λόγια για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και αναβάθμιση του κέντρου θα ωφελήσουν μόνο τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και εμπορικών κέντρων καθώς ο αυτοαπασχολούμενος δε θα αντέξει σε αυτές τις συνθήκες ανταγωνισμού.

Κρύβουν ότι οι μικρέμποροι χρεοκοπούν σε καθημερινή βάση, λόγω της πτώσης του τζίρου από τη γιγάντωση των μεγαλοκαταστημάτων, από την άγρια φοροληστεία, από την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του μνημονίου.

Οι ειδικές ζώνες, που θέλουν να δημιουργήσουν, θα τσακίσουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση με τα ωράρια - λάστιχο και τους μισθούς Κίνας.

Μαζί τους συμπαρασύρουν και εμάς που το εισόδημά μας στηρίζεται αποκλειστικά στον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας, που έχει πια εξανεμιστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ