Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Οργιάζει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία

Χαρακτηριστικό δείγμα της επέλασης των εφοπλιστών και της πολιτικής που τους στηρίζει, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών που επιβεβαιώνει ταυτόχρονα το δίκιο των αγώνων τους, είναι τα όσα βιώνουν οι ναυτεργάτες στα επιβατηγά πλοία «AQUA HERCULES» και «OLYMPUS» της εταιρείας ΝΕΛ και στα επιβατηγά πλοία «IONIAN QUEEN» και «ELLI Τ» της εταιρείας ENDEAVOR SHIPPING. Σύμφωνα με χτεσινή καταγγελία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ οι ναυτεργάτες των πληρωμάτων και των τεσσάρων πλοίων είναι ανασφάλιστοι, επειδή έχουν λήξει οι συμβάσεις των πλοίων με το ΝΑΤ και όχι μόνο αυτό, αλλά από πάνω οι ναυτιλιακές εταιρείες παρακρατούν κανονικά από τους μισθούς των ναυτεργατών τις ασφαλιστικές εισφορές.

Επιπρόσθετα σε ό,τι αφορά τα δύο πλοία της ΝΕΛ, οι ναυτεργάτες όχι μόνο είναι ανασφάλιστοι, αλλά παραβιάζονται και οι οργανικές συνθέσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σωματεία, ενώ τα πλοία θα έπρεπε να έχουν από 54 ναυτεργάτες ως οργανική σύνθεση, το «AQUA HERCULES» έχει 35 ναυτεργάτες πλήρωμα και το «OLYMPUS» 34 με ό,τι σημαίνει αυτό για τις συνθήκες δουλειάς των ναυτεργατών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Τα σωματεία απαιτούν την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ για να σταματήσει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία σε βάρος των ναυτεργατών στα πλοία αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ