Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Διαμάχη για τη χρήση του από Αστυνομία - Ομοσπονδία

Διαμάχη για τη χρήση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο έχει προκύψει ανάμεσα σε Αστυνομία και Σκοπευτική Ομοσπονδία (ΣΚΟΕ). Η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να το μετατρέψει εξ ολοκλήρου σε χώρο διαμονής και εκπαίδευσης των δυνάμεων καταστολής, ενώ η Ομοσπονδία ζητά να διατηρηθεί η αθλητική χρήση των υφισταμένων χώρων, έχοντας έτοιμο σχέδιο ιδιωτικοποίησής τους.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο έχει παραχωρηθεί, φέρεται να εξασφάλισε - μέσω του ΕΣΠΑ - τα σχετικά κεφάλαια (κατά τη ΣΚΟΕ, 40 εκατ. όταν η - από την αρχή - κατασκευή στοίχισε 50 εκατ. ευρώ) και παρουσιάζεται έτοιμο να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί κατάλληλα και για ένοπλη εκπαίδευση με αληθινά πυρά.

Απόφαση η οποία προκαλεί αρκετά ερωτήματα, για το εύρος και το ακριβές περιεχόμενο των σχεδιασμών, αλλά και τη χρονική συγκυρία. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί (ως τώρα) τα έργα, αρχικά, αφορούν διαμορφώσεις εκεί που βρίσκονται τα γήπεδα πήλινου στόχου. Θα καταστραφούν για να δημιουργηθούν, με εκσκαφή, βληματοδόχοι μέσα στο ανάχωμα. Επίσης θα αυξηθεί το ύψος τους, με τοποθέτηση αλλεπάλληλων σειρών από τσουβάλια γεμάτα χώμα.

Η αντίθεση της ΣΚΟΕ αφορά - σύμφωνα και με χτεσινή ανακοίνωσή της - «στην καταστροφή κάθε αγωνιστικού χώρου, πολλώ δε μάλλον του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου». Επισημαίνει ότι είναι «ένα από τα τρία καλύτερα του κόσμου» και η «νομοθεσία εξακολουθεί να το θεωρεί Αθλητική Εγκατάσταση και μετά την παραχώρησή του».

Ζητάει να γίνουν σε άλλο σημείο της έκτασης οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «να παραχωρήσει στη ΣΚΟΕ όλους τους αγωνιστικούς χώρους, τους χώρους υποστήριξης αγώνων, καθώς και την ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους αυτούς, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως σκοπευτήριο». Δηλώνοντας ότι για την επισκευή και λειτουργία του έχει «εξασφαλίσει χρηματοδότηση από ιδιώτες», οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες κερδοφορίας που τους παρέχει το άρθρο 25 του νόμου 3342/05: «...Επιτρέπεται, πλην των χρήσεων που δόθηκαν για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και οι εξής λειτουργίες και χρήσεις εντός της υφιστάμενης εγκατάστασης: α) Πολιτιστικές εκδηλώσεις, β) Εμπορικά καταστήματα πωλήσεως ειδών που σχετίζονται με τη λειτουργία του κέντρου σκοποβολής και ειδών πρώτης ανάγκης, γ) Χώροι εστίασης κοινού, τουριστικό κατάλυμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και παραλιών (2014-06-13 00:00:00.0)
Υπόθεση του λαού να προστατεύσει το Σκοπευτήριο (2013-06-29 00:00:00.0)
Χαράτσια, μαρασμός και παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα (2012-12-30 00:00:00.0)
Τι προβλέπει το σχέδιο ανάπλασης (2000-08-20 00:00:00.0)
Πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία (1999-03-28 00:00:00.0)
Απόλυτα ελεύθερη παραλία (1998-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ