Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Καθημερινά απλώνουν τη δράση τους για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, ενώ σωματεία και συνδικάτα, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Ηδη, οι επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί καλούν στον αγώνα, ενώ αλλού, με πρωτοβουλίες και εργατικών κέντρων, γίνονται συσκέψεις, με στόχο την ίδρυση νέων επιτροπών και σε άλλες πόλεις.

Σε προσκλητήριο αγώνα καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης, με την παλλαϊκή συγκέντρωση που διοργανώνει την Τρίτη 13 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο κάλεσμά της στο λαό της πόλης, η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι βασικός στόχος κυβέρνησης - εργοδοσίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης παραμένει «η ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Η απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από την υποχρέωση καταβολής φόρων. Ο εξαναγκασμός των ασφαλισμένων, με πρόσθετη οικονομική θυσία τους, να καταφύγουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες».

Συνδικαλιστικά στελέχη, που συμμετέχουν στις περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και το παλλαϊκό συλλαλητήριο, δίνουν την εικόνα ότι στους χώρους δουλιάς υπάρχει αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, αποφασιστικότητα για συμμετοχή σε αγώνες και μια ανάταση πρωτόγνωρη τα τελευταία χρόνια.

Σε σύσκεψη για τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο, καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την Πέμπτη 1 Μαρτίου και ώρα 6.30 το απόγευμα (στα γραφεία του ΕΚ Αγρινίου).

Το ΕΚ Αγρινίου, σε ανακοίνωσή του για την κοινωνική ασφάλιση, επισημαίνει ότι η συγκρότηση της Συντονιστικής από εργατοϋπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι αναγκαία, προκειμένου να εμποδιστεί η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, που στοχεύει στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και στην αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας. Ακόμα, τονίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει τις εργατικές αντιδράσεις, σχεδιάζοντας έναν «κοινωνικό διάλογο» με την κυβερνητική πλειοψηφία των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση - συζήτηση, για την επίθεση που γίνεται σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, απευθύνουν, με κοινή ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Ζακύνθου. Η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 2 Μάρτη στις 7 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, τα δύο συνδικαλιστικά όργανα επισημαίνουν ότι τα τελευταία 10 χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν προχωρήσει σε σημαντικές αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, περιορίζοντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που οι εργαζόμενοι επέβαλαν με την πάλη τους τον προηγούμενο αιώνα. «Με τις ρυθμίσεις αυτές, σημειώνουν, που αποτελούν υλοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου, έχει στρωθεί ο δρόμος για την τελική έφοδο των αντιδραστικών δυνάμεων σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης».

Να μη συμμετέχουν σε κανένα «κοινωνικό διάλογο» απαιτούν από τις ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στο Δήμο Δάφνης. Σε ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την επιδίωξή της να καταστρέψει το ασφαλιστικό σύστημα και καλούν όλους τους συναδέλφους τους να αντισταθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ