Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 16ΧΡΟΝΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ
Παραπέμπονται δύο αστυνομικοί

Στον τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμπονται για να απολογηθούν οι δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ, που κατηγορούνται ότι χτύπησαν με γκλοπ και τραυμάτισαν βαριά τον 16χρονο Γιάννη Χριστάκη. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά του ανήλικου φιλάθλου του ΑΡΗ πριν από είκοσι μέρες μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΡΗ στο γήπεδο της Τούμπας. Από τα χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι, ο 16χρονος υπέστη επισκληρίδιο αιμάτωμα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δύο βδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Γ. Σαπαντζής που χειρίστηκε την υπόθεση κατάφερε να εντοπίσει τους δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ, ενώ αναζητείται ένας τρίτος συνάδελφός τους. Πρόκειται για τους αστυφύλακες Ν. Ταουσανίδη και Ν. Ζεφαλή, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος.

Τις τελευταίες μέρες, ο εισαγγελέας πήρε καταθέσεις από 40 και πλέον μάρτυρες, ανάμεσά τους συνάδελφοι των κατηγορούμενων αστυνομικών, από κατοίκους της περιοχής όπου σημειώθηκε το περιστατικό και από φιλάθλους του ΑΡΗ. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, η δικογραφία παραδόθηκε στον εισαγγελέα Ε. Μιχαήλο.

Ωστόσο, χθες ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης υποστήριξαν ότι οι δύο άνδρες των ΜΑΤ άδικα βάλλονται και ότι η Ενωση τούς στηρίζει, «γιατί τίποτα δεν αποδείχτηκε σε βάρος τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ