Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οδηγός η ΕΠΟΝ για τη νεολαία

Την 58η επέτειο από την ίδρυση της ΕΠΟΝ τίμησαν χτες το πρωί στη μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Θεσσαλονίκη οι οργανώσεις της ΠΕΑΕΑ και της ΚΝΕ. Χαιρετισμό εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων απηύθυνε ο Θ. Βασιλειάδης, ενώ κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μ. Κωνσταντινίδης, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Οπως τόνισε ο ομιλητής, σήμερα οι νέοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους, αυτόν της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα κόντρα στα μονοπώλια και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. «Η πολύτιμη πείρα της ΕΠΟΝ μπροστά στους αγώνες που έρχονται είναι χρήσιμη για την οικοδόμηση για την ενότητα δράσης στο κίνημα της νεολαίας. Κόντρα σ' αυτούς που χλευάζουν την οργανωμένη κοινή δράση. Σήμερα μπορούμε να μπολιάσουμε τη ριζοσπαστικότητα, τον ενθουσιασμό των νέων με την πολύτιμη πείρα των παλιών αγωνιστών, την αγωνιστικότητα που αποδείχνουν ακόμη και σ' αυτή την ηλικία», επισήμανε ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Ακολούθησαν απαγγελίες αντιστασιακής ποίησης και τραγούδια της Εθνικής μας Αντίστασης. Στεφάνια κατατέθηκαν από τις αντιστασιακές οργανώσεις και το ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ