Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαλλάχτηκαν οι εννέα για την αντίθεσή τους στον ΑΣΕΠ

Αθωώθηκαν χτες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο) οι εννέα πολίτες που κατηγορούνταν για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων επειδή συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στις 14-6-1998 έξω από το 18ο Εξεταστικό Κέντρο Πατησίων. Πρόκειται για τους ΡένοΚαρίγιαλη, οικοδόμο, ΕλένηΚαλτσά, ιδιωτική υπάλληλο, ΙωάνναΔροσοπούλου, φοιτήτρια, ΙωάννηΝάκο, φοιτητή, ΕυανθίαΠούλιου, καθηγήτρια, ΝικόλαοΚονταξή, φοιτητή, ΑσημίναΔραπανιώτη, αδιόριστη νηπιαγωγό, ΕιρήνηΣηφάκη, φοιτήτρια και ΠολυξένηΤζοανοπούλου, καθηγήτρια. Από την πολυήμερη αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε οποιαδήποτε συμμετοχή τους στα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα εκείνη τη μέρα και στους βανδαλισμούς εναντίον καταστημάτων και αυτοκινήτων, ενώ την απαλλαγή όλων είχε προτείνει και ο εισαγγελέας της έδρας Λεων. Λαζαράκος στην αγόρευσή του.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε το μεσημέρι από την πρόεδρο της έδρας ΠενιώΦίλιππα, παρουσία των κατηγορουμένων και πολυπληθούς ακροατηρίου. Ηταν ομόφωνη εκτός από μία - δύο περιπτώσεις, στις οποίες μειοψήφησε η πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω είχαν παραπεμφθεί στο κακουργιοδικείο με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για «προμήθεια εκρηκτικών υλών, κατασκευή και κατοχή βομβών, εκρήξεις με κίνδυνο ζωής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση κατά της Αρχής, απλές σωματικές βλάβες, εξύβριση, απειλή και διατάραξη κοινής ειρήνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ