Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη «γραμμή Σολάνα»

Η παρουσία του Σολάνα χτες στη Διαβαλκανική ήταν ένα πραγματικό «μάθημα». Μάθημα τόσο όσον αφορά τη χυδαιότητα και την προστυχιά των εκπροσώπων του ιμπεριαλισμού, όσο και «μάθημα» για την «αξιοπρέπεια» που κουβαλάνε οι μαριονέτες του ιμπεριαλισμού. Σε ό,τι αφορά τους δεύτερους, τις μαριονέτες, και μόνο το γεγονός ότι συσκέπτονταν για ώρες υπό την εποπτεία εκείνου που τους βομβάρδισε με απεμπλουτισμένο ουράνιο, εκτός των άλλων και - ενώπιον του επαναλαμβάνουμε - για τρόπους «συνεργασίας» για την προστασία του... περιβάλλοντος (!), ε, αυτό τα λέει όλα.

* * *

Ομως η πραγματική αποκάλυψη ήταν ο ίδιος ο Σολάνα. Και τι δεν είπε ο άνθρωπος. Αρχισε από το «πρεσβεύουμε τη συνεργασία ενάντια στον εθνικισμό» και τελείωσε απευθύνοντας «μύδρους» (!) κατά των «εγκληματιών» (!) που επιτίθενται «βάρβαρα» (!) σε αθώους Σέρβους πολίτες (!) στο Κοσσυφοπέδιο και «πρέπει να τιμωρηθούν» (!). Αν όλη η ανθρωπότητα δε γνώριζε πως ο κύριος αυτός αποτέλεσε τον «αιμοδότη» του UCK, δεν αποκλείεται να έθετε υποψηφιότητα ακόμα και για την αγιοποίησή του από τη Σερβική Εκκλησία...

* * *

Με απασχολεί πολύ σοβαρά (τσ, τσ, τσ) το φαινόμενο των ένοπλων ομάδων που δρουν από το Κόσσοβο μέχρι τη Νότια Σερβία, είπε χτες ο Σολάνα, διότι, όπως συμπλήρωσε, με τις ενέργειές τους «η σταθερότητα και η ευδαιμονία στο Κοσσυφοπέδιο έχουν στραπατσαριστεί»! «Να συλληφθούν οι υπαίτιοι» (!) κατέληξε... Τι να υποθέσουμε; Μήπως ότι πάσχει από τύψεις συνείδησης; Αστεία πράγματα. Αλλού είναι το θέμα. Ο κ. Σολάνα (και ό,τι εκπροσωπεί) θα ήθελε να αποφευχθεί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση ένας νέος πόλεμος με «έξυπνες βόμβες». Διανύουμε την περίοδο που οι πολυεθνικές θέλουν να επιταχύνουν και να εντείνουν τον «πόλεμο» στην περιοχή, αλλά με άλλα μέσα. Με τα μέσα που θα τους επιτρέψουν να λεηλατήσουν οικονομικά τα Βαλκάνια, να τα ενσωματώσουν όσο γίνεται βαθύτερα στον ευρωατλαντισμό που εκτός από βομβαρδιστικά διαθέτει και «ύαινες», που αδημονούν να βγουν στο σεργιάνι για το πλιάτσικο.

***

Αυτά είπε, λοιπόν, χτες ο κ. Σολάνα. Και έτσι εξηγείται και η «άνεση» του κ. Σημίτη να προτάσσει τα στήθη του κατά των «τρομοκρατών» που δρουν στη Νότια Σερβία. Οπως και τότε που ήταν υπέρ των τρομοκρατικών χτυπημάτων του ΝΑΤΟ, έτσι και σήμερα πάλι στη «γραμμή Σολάνα» κινείται ο Κ. Σημίτης.


Ν. ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ