Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Και επίσημη διάψευση για «συνεργασία»

Μήνυμα ότι ο ίδιος θα καθορίσει την τακτική του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές την «κατάλληλη ώρα» στέλνει ο Κ. Καραμανλής στα στελέχη του κόμματός του. Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις που είχαν κάνει πρόσφατα στελέχη της ΝΔ (Π. Γιαννόπουλος, Αρ. Σπηλιωτόπουλος), οι οποίες προκάλεσαν τη δυσφορία του προέδρου της ΝΔ και τις αποδοκίμασε μέσω δήλωσης του Β. Μεϊμαράκη. Προκειμένου να γίνει πιο ισχυρό το μήνυμα και να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών, ο Κ. Καραμανλής επανήλθε χτες και διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου Θ. Ρουσόπουλου, ενίσχυσε τη δήλωση του Β. Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι «τη ΝΔ εκφράζουν οι προχτεσινές δηλώσεις του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Β. Μεϊμαράκη». Στη δήλωση του εκπροσώπου επαναλαμβάνεται ότι «οι εκλογές για την ΤΑ θα διεξαχθούν σε δύο χρόνια και σήμερα προτεραιότητα αποτελεί η επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού λαού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είχε ισχυριστεί προβοκατόρικα ότι είχε συμφωνηθεί συνεργασία της ΝΔ με το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές, επικαλούμενος ανύπαρκτη συνάντηση με τον Σπ. Χαλβατζή, υπεύθυνο του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΚΚΕ.

Παράλληλα, ο Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας στη δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου ότι θα καλέσει τη ΝΔ στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του, σχολίασε: «το κόμμα Αβραμόπουλου μού θυμίζει το φάντασμα της Οπερας. Ολοι το ακούνε και κανείς δεν το βλέπει».

Συνάντηση με γερουσιαστές

Τις θέσεις του κόμματός του για τα Βαλκάνια, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και την τρομοκρατία, εξέφρασε ο Κ. Καραμανλής στους Αμερικανούς γερουσιαστές με τους οποίους συναντήθηκε χτες παρουσία του Ν. Μπερνς. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη Ρηγίλλης, «συμφώνησαν ότι η επίτευξη σταθερότητας στη Βαλκανική, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της συνεργασίας στην περιοχή». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην ανάγκη σεβασμού των υπαρχόντων συνόρων και αποτροπής δημιουργίας νέων κρατών. Για την τρομοκρατία υπογράμμισε την «ανάγκη δραστικής αντιμετώπισής» της και ανέπτυξε τις γνωστές θέσεις του κόμματός του, που ταυτίζονται με αυτές της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανεύθυνη» για το νοσηρό κλίμα (2008-01-23 00:00:00.0)
«Διορθώσεις» υπέρ της εμπορευματοποίησης (2004-05-26 00:00:00.0)
«Ομολογία ήττας» η πρόταση Λαλιώτη (2002-02-19 00:00:00.0)
Αγωνία για την «αποψίλωση» (2001-06-08 00:00:00.0)
Θέλει Αυτοδιοίκηση χωρίς διαχωριστικές γραμμές (2001-01-30 00:00:00.0)
«Θολώνει» η εικόνα ενότητας (2000-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ