Κυριακή 25 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στις 13 Μάρτη το συλλαλητήριο

Σε προσκλητήριο αγώνα καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης, με την παλλαϊκή συγκέντρωση που διοργανώνει την Τρίτη 13 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. (είχε ανακοινωθεί αρχικά για τις 14/3) στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε από συνδικαλιστές όλων των τάσεων, με κοινή διάθεση για την προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των αγροτών θεωρεί σαν επιτακτική ανάγκη την ανάπτυξη ενός Μετώπου όλων των μισθωτών, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των αγροτών και μικρομεσαίων επαγγελματιών - βιοτεχνών, για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας ενάντια στις πολύ επικίνδυνες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, της Παιδείας, Υγείας, εργασιακές σχέσεις.

Στο κάλεσμά της στο λαό της πόλης η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης - εργοδοσίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης παραμένει «η ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Η απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από την υποχρέωση καταβολής φόρων. Ο εξαναγκασμός των ασφαλισμένων, με πρόσθετη οικονομική θυσία τους, να καταφύγουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες».

Ο λαός έχει υποχρέωση να αποτρέψει αυτές τις αρνητικές εξελίξεις και το παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 13 του Μάρτη στην πλατεία Αριστοτέλους θα αποτελέσει, κατά τη γνώμη των μελών της Επιτροπής Αγώνα, το πρώτο σοβαρό βήμα λαϊκής κινητοποίησης στην κατεύθυνση της ρήξης με τις αντιλαϊκές πολιτικές και μεθοδεύσεις.

Συνδικαλιστικά στελέχη που συμμετέχουν στις περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και το παλλαϊκό συλλαλητήριο, δίνουν την εικόνα ότι στους χώρους δουλιάς υπάρχει αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, αποφασιστικότητα για συμμετοχή σε αγώνες και μια ανάταση πρωτόγνωρη τα τελευταία χρόνια.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι όσο πλησιάζει η μέρα της μεγάλης κινητοποίησης θα πληθαίνουν τα φαινόμενα συμμετοχής των εργαζομένων στην προσπάθεια να αποτελέσει το συλλαλητήριο στις 13 Μάρτη τη δυναμική απάντηση των εργαζομένων στα όσα «ανανεωτικά» αποφασίζονται γι' αυτούς χωρίς αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ